AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz Görevden Alındı

AK Parti’de Giresun’un da aralarında bulunduğu dört ilde görev değişikliğine gidildi. Ankara’ya çağrılan il başkanları arasında yer alan Mete Bahadır Yılmaz, kararın ardından yaptığı açıklamayla görevinden ayrıldığını duyurdu.

AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz Görevden Alındı

AK Parti Genel Merkezi’nin teşkilatlarda başlattığı değerlendirme süreci Giresun’a da yansıdı. Adana, Diyarbakır, Giresun ve Siirt il başkanlıklarında görev değişikliğine gidilirken, Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla görevinin sona erdiğini açıkladı.

AK PARTİ’DE DÖRT İLDE DEĞİŞİM

Edinilen bilgilere göre AK Parti Genel Merkezi tarafından Pazartesi günü Ankara’ya davet edilen il başkanlarıyla ilgili süreç tamamlandı. Yapılan değerlendirme sonucunda Giresun’un yanı sıra Adana, Diyarbakır ve Siirt il başkanlıklarında değişim kararı alındı.

Partiden yapılan açıklamada, “Partimizin şehirlerdeki siyasi varlığını en üst noktaya taşımak amacıyla yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda dört ilde görev değişikliğine gidilmiştir” ifadelerine yer verildi.

GİRESUN İL BAŞKANI YILMAZ VEDA ETTİ

Görev değişikliği kararının ardından AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz da yazılı bir açıklama yaptı. 1 Mart 2023 tarihinde devraldığı görevi büyük bir onurla yürüttüğünü belirten Yılmaz, bugün itibarıyla il başkanlığı görevinden ayrıldığını bildirdi.

Yılmaz açıklamasında, Giresun’a ve AK Parti teşkilatına hizmet etme imkânı bulduğu için memnuniyetini dile getirerek, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendisine duyduğu güven ve destek dolayısıyla teşekkür etti.

HİZMETE DEVAM MESAJI

Açıklamasında birlik ve dava vurgusu yapan Yılmaz, görevinin değişmiş olmasının memlekete hizmet anlayışını değiştirmeyeceğini belirtti. “Bugün görevim değişmiş olsa da, yarın yine milletimize ve memleketimize hizmet etmeye devam edeceğim” sözleriyle siyasi çalışmalarını sürdüreceği mesajını verdi.

Yılmaz, görev süresi boyunca birlikte çalıştığı milletvekillerine, ilçe başkanlarına, kadın ve gençlik kollarına, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, mahalle başkanlarına, teşkilat koordinatörlerine, parti üyelerine ve tüm yol arkadaşlarına teşekkür etti.

GİRESUN TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR

Mete Bahadır Yılmaz, açıklamasında en büyük teşekkürünün ailesine ve desteğini esirgemeyen Giresunlu hemşehrilerine olduğunu ifade etti. Yılmaz, açıklamasını “Giresun’umuz için emek veren, destek olan herkesten Allah razı olsun” sözleriyle tamamladı.

GİRESUN SİYASETİNDE YENİ SÜREÇ

AK Parti’deki bu görev değişikliği, Giresun siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor. Yeni il başkanının kim olacağı ve teşkilat yönetiminin nasıl şekilleneceği, önümüzdeki günlerde hem parti tabanı hem de şehir kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.

Exit mobile version