Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

28 AY MIYDI, 28 YIL MI?

Haziran 2011 milletvekili seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi her ilin alfabetik sıralamasına göre projeler üretiyordu. Ya da plaka numarasına göre diyelim. Adana için 1 proje, Zonguldak için 67, Trabzon için 61, Antalya için 7, İstanbul için 34 proje…
Giresun için de 28 proje üretmişlerdi. Hatta yanlış hatırlamıyorsam adı da 28 Günde 28 Proje’ydi.
Yanlış hatırlıyor olabilirim! Onun için tereddütte kaldım; yoksa 28 ayda mıydı?
Yok yok! Herhalde 28 yılda 28 proje olmalıydı… Olsa olsa böyle olurdu.
Bir hatırlama sorunu yaşamıyorsam bu projeler için “ Mega Projeler “ demişlerdi. Burada samimi olmak gerek; 28 gün dememişlerdir. Böylesine dev projelerin 28 günde bitirilmesi teknik olarak elbette mümkün değildir. 28 ay demiş olabilirler.
Hadi 28 ay diyelim. Bu projelerden biten var mı?
Demek ki 28 yıl demişler de biz öyle anlamışız.
Bir anlama sorunu yaşamıyorsak ve yanlış hatırlamıyorsak bu 28 projeden bazıları şunlardı:
Ordu- Giresun Havaalanı,
Eğribel Tüneli,
Çotanak Arena Stadı,
Güney Çevre Yolu,
300 Yataklı Hastane,
Gençlik Kültür ve Spor Merkezi.
2. Organize Sanayi Bölgesi.
Bu projeler için “ Kimsenin aklına gelmeyecek ama duyduklarında şaşıracakları projeler “ demişlerdi. Oysa bunlar Giresunlunun aklından hiç çıkmıyordu ki!
Ordu- Giresun Havaalanı’nın 22 Temmuz 2011 tarihinde temeli atıldı. 528 günde alt yapısı tamamlanacak ve 2014 in Şubat ayında Sayın Bakanımız bu havaalanından Ankara’ya uçacaktı. Hatta biletini bile almıştı.
O bileti belirsiz bir tarihe ertelemiş olmalı.
Eğribel Tüneli’yle ilgili projeye gelince: İşte Eğribel işte tünel, işte proje… Biraz uzak ama merak edenler gidip bir bakıversinler Eğribel’e ve Eğribel Tüneli’ne. İnsanların duyunca şaşıracağı mega bir proje ancak bu kadar olur!
Çotanak Arena Stadı ise başlı başına bir harikalar demeti. Herhalde bundan daha muhteşemini hiçbir projeci düşleyemezdi. Bir bakın etrafınızdaki illerle böyle bir stat onlar da var mı?
En yakın “ Dünya Kupası “ Giresun Çotanak Arena Stadında oynanırsa şaşırmayın. 28 Günde 28 Proje dedikleri bu olmalı.
Projelerin içinde en göz dolduranı Gençlik Kültür ve Spor Merkezi diyebiliriz.
Kültür Merkezi için Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binası alanındaki 9,5 dönümlük yer seçilmiş. Kültür merkezinde 500 kişilik çok amaçlı toplantı salonu, sergi salonu ve sosyal donatılar olacak.
Teyyare düzünde 20 bin 645 metrekarelik alan Gençlik ve Spor Merkezi olacak. İki halı saha, bir basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, bowling ve bilardo salonu, 400 metrekare masa oyunları alanı, 1500 metre yürüyüş yolu, 2 bin 200 metrekarelik açık hava etkinlikleri alanı, 2800 kişilik anfili tiyatro, 2 kafe, 260 metrekare çocuk oyun alanı, seminer salonu, kütüphane, 3 bin 500 metrekare peyzaj alanı, 240 metrekare tema parkı, 45 araçlık otopark… Yok yok.
Teyyare düzü Eğribel kadar uzak değil bir bakıveririsiniz değil mi?
Ve 300 yataklı hastane: 150 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 75 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Espiye’ye 50 yataklı devlet hastanesi…
Yaptıklarını alkışlıyoruz yapmadıklarınızı eleştiriyoruz. Böyle biline!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678