Kara’dan “Limanı çalıştırın” çağrısı

GESOB Başkanı Ali Kara, Giresun limanının atıl durumdan kurtarılması çağrısında bulundu. Kara; “Giresun ve Ülkemiz için geçmişte çok önemli pazar konumunda olan ve Giresun limanına çok önemli hareketlilik kazandıran İran nakliyesi bu ülkeye uygulanan ambargonun kaldırılması ile eski hareketliliği kazanma fırsatı doğmuştur” dedi. Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali kara, İran’a uygulanan ekonomik […]

GESOB Başkanı Ali Kara, Giresun limanının atıl durumdan kurtarılması çağrısında bulundu. Kara; “Giresun ve Ülkemiz için geçmişte çok önemli pazar konumunda olan ve Giresun limanına çok önemli hareketlilik kazandıran İran nakliyesi bu ülkeye uygulanan ambargonun kaldırılması ile eski hareketliliği kazanma fırsatı doğmuştur” dedi.

Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali kara, İran’a uygulanan ekonomik ambargonun kaldırılması ile birlikte Giresun limanının önünün açıldığını ve Giresun için büyük bir fırsatın doğduğunu belirterek iktidara “Giresun limanını çalıştırın” çağrısında bulundu. Kara,” Dünya da ve bölgemizdeki gelişmelere baktığımızda Giresun ve Ülkemiz için geçmişte çok önemli Pazar konumunda olan ve Giresun limanına çok önemli hareketlilik kazandıran İran nakliyesi bu ülkeye uygulanan ambargonun kaldırılması ile eski hareketliliği kazanma fırsatı doğmuş olup, bu konuda Trabzonlu iş çevreleri İran’la görüşmelerde önemli mesafeler kat edilmişler, bizler ise yerimizde saymakla kalmayı bırakın o günlerdeki mevcut şartları dahi koruyamamışız, çünkü bir limanı çalıştıran ulaşım imkânlarıdır yani ticari yoldur” dedi.
Ali Kara açıklamasında şunları söyledi”  Bugün Giresun Limanının Anadolu’ya açılım yolu maalesef bölgemizdeki gelişmelerin çok çok gerisinde kalmıştır. Bu arada Trabzon Gümüşhane yolu çok çok gelişmiş, Rize-Artvin-Erzurum yolunda önemli ilerlemeler kat edilmiş, Ordu Sivas Yolunda çok önemli çalışmalar devam etmekte, Giresun Limanımızı faal hale getirecek Giresun-Dereli-Sivas Yolunda, Eğribel Tüneli dışında duble yol ile ilgili hiçbir çalışma olmaması limanımızın hareketliliği için en büyük engeldir. Limanın çalışması ve ilimiz ekonomisinin canlanmasını istiyor isek o zaman iktidarı, muhalefeti dahil tüm Giresun enerjisini bu yönde kullanıp Giresun Sivas Yolunun duble yol yani, ticari yol programına en kısa zamanda aldırmalı aksi halde, Giresun bu günkü konumunu dahi arayacak hale gelecektir. Tek çıkar yol Giresun Limanını Anadolu ya açacak olan duble yoldur.

Exit mobile version