Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Odası’ndan önemli uyarı!

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, “Çiftçi belgesini amacı dışında kullananlara müsaade edilmeyecek ve cezai işlem uygulanacaktır” dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, 29 Nisan Perşembe akşamında itibaren ülke genelinde 17 gün uygulanacak olan ‘tam kapanma’ süresinde tarımsal alanda üretimin aksamaması adına ziraat odaları tarafından üreticilere verilen ‘Çiftçi Belgesi’nin suiistimal edilmemesini istedi.

Karan yaptığı açıklamada, ‘Çiftçi Belgesi’ olan üreticilerin tam kapanmadan muaf tutulacağını hatırlatarak, ‘Çiftçi Belgesi’nin sadece üreticilerin bağlı bulundukları köy ve mahallere gidip, gelmeleri için geçerli olacağını, başka bir köy veya yayla gibi yerleşim yerlerine gidip, gelmek için kullanılamayacağını, suiistimal eden üreticilere güvenlik güçleri tarafından cezai işlem uygulanacağını kaydetti. Giresun’da fındıkta bahçelere gübre atma zamanı ile tarla, bağ ve bahçelerde iş zamanı olduğuna dikkat çeken Karan, “Üreticilerimiz ziraat odalarından aldıkları ‘Çiftçi Belgeleri’ni gereği dışında kullanmamaları kendi menfaatlerine olacaktır. Kolluk kuvvetleri tam kapanma sürecinde denetimlerini sıkı tutacaktır. Çiftçi belgesini amacı dışında kullananlara müsaade edilmeyecek ve cezai işlem uygulanacaktır” dedi.