Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Odası’ndan fındık için sigorta uyarısı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının strese soktuğu fındığın erken doğum yapması halinde don tehlikesinin yaşanabileceğine dikkat çekerek sigorta uyarısında bulundu.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin yaptığı açıklamada, bölgede yalancı bahar yaşandığını, fındık üreticilerini bu dönemde en çok güneşli havanın değil soğuk ve karlı havanın sevindireceğini söyledi.

Keskin “Yoğun bir kar yağışı yaşandı ve ardından beklenmediği kadar hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Küresel ısınmanın olumsuz nedenleri olarak gördüğümüz bu durum birçok bitki ve üründe olduğu gibi fındığı da strese sokmakta. Yalancı bahara aldanan fındık doğum yapma sürecine girmektedir. Fındık doğum yaptıktan sonrada yağan kar ve soğuk hava bu yeni doğan fındığı yakmakta ve olumsuz etkilemektedir. Oysaki fındık doğum yapmadan önce eksi derecelere kadar soğuğa dayanabilmektedir. Asıl tehlike doğum yapmasından sonra hava sıcaklıklarının düşmesindedir” dedi.

Fındık için olumsuz seyreden hava şartlarında alınabilecek en önemli tedbirin sigorta olduğunu belirten Keskin “Doğa şartlarını değiştiremeyeceğimize göre fındığımızı korumanın daha doğrusu garanti altına almamızın en akıllıca yönü sigorta yaptırmaktır. Bu nedenle üreticilerimize Mart ayında sona erecek olan sigorta başvuru süresi içerisinde mutlaka sigorta yaptırmalarını öneriyoruz” diye konuştu.