Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşilyol’a İpek Medeniyetleri İnsan Ödülü

Bu haberin fotoğrafı yok

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci; “Macaristan “Yeşil yol” projesini uygulamak istiyor”

DOKAP’ın son durumu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyen DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, DOKAP’ın kurumsal yapısının ne hakkında katılımcılara bilgiler verdi. DOKAP Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen konferansa birçok bürokrat ve üst düzey yöneticiler katıldı. “Sene yapıyorsun diye sormadan yazıyorlar” ifadelerini kullan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce; “Çok konuşulan adeta tanımadan, görmeden yapılan faaliyetlerimizi yerinde incelemeden ve de gerçekten sen ne yapıyorsun diye sormadan eline kalem alıp kendi hayallerini, kendi beyninde ki düşüncelerini bu topluma çok farklı bir şekilde yansıtanların arasında yürümeye çalışıyoruz.  Yeşilyol hiç de yazılan yazılarla bağlantısı olmayan bir yoldur. Yazılanlarla uzaktan, yakından alakası yoktur. Yeşilyol’da orman katliamı asla söz konusu değildir. Orman kesmek izim işimiz değildir. Bununla ilgili yazılanlar ve yazılmak isteyeneler gerçekten ne hedeflemek istediklerini anlamış değiliz ama Yeşilyol büyük bir azimle, büyük bir gayretle çalışmaya devam ediyor” dedi.
“MACARİSTAN “YEŞİLYOL” PROJESİNİ UYGULAMAK İSTİYOR”
DOKAP tarafından düzenlenen toplantıda konuşan.  Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri Dr. İlyas Demirci, Macaristanlı gözlemci üyeler katıldığımız bir organizasyonda bizim” ipek yolu medeniyetleri” dergimizi inceledi Türkçeyi iyi biliyorlar ve DOKAP’ın Yeşilyol projelerini gördüler.  Bizde DOKAP’ı biraz anlatma fırsatı bulduk ve yılbaşına kadar olan bir dönemde Macaristan’a bizi davet ettiler DOKAP’ın temsilcilerinden bir tanesi ile bu projenin bir modelini Macaristan’da uygulanıp, uygulanamayacağını yönünde fikir alış verişinde bulunmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.
“YEŞİLYOL PROJESİ İPEKYOLU MEDENİYETLERİ HİZMET NİŞANI İLE ÖZEL ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ”
Bizim huzurlarınızda bulunma sebebimiz hepimiz birlikte iftihar duyduğumuz doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) başarılarıyla temeyiz etmiş ve son günlerde özellikle basınımız çok meşgul eden farklı anlaşımalar ada sebebiyet veren Yeşilyol projesinin uluslararası taşıdığı bir kıymeti dillendirmeyi buradan huzurlarınızda taktim etmek için bulunuyoruz. Biz Türk dünyası mühendisler ve mimarlar birliği olarak bizim teşkilatımız Türk dili konuşan ülkelerin cumhurbaşkanlarının özellikle Kazakistan cumhuriyeti cumhurbaşkanının talimatlarıyla oluşturulmuş sivil toplum teşekkürüyüz.  Başkanımızın anlattığı ve hepimizin uzun uzun takip ettiğimiz “Yeşilyol projesine” uluslararası bir kıymet taşıdık bu kıymeti burada arz etmek sizlerin huzurlarınızda taktim etmek ve DOKAP idaresinin iştigal sahasında olan diğer sivil toplum kuruluşlarıyla sizlerin huzurunda paylaşmak istedik. 8-10 Aralık 2015 tarihlerinde Floransa’da düzenlenen 5. Avrasya mimarlık, mühendislik ve şehircilik proje festivalleri finallerinde “Kültür turizm projeleri” kategorisinde Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı DOKAP idaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan “Yeşilyol projesi” İpekyolu medeniyetleri hizmet nişanı ile özel ödüle layık görülmüştür ve bu ödülü sempozyuma katılım gösteren Prof. Dr. Düsen Kareikov ve ben alarak DOKAP Başkan’ı Ekrem Yüceye teslim etmek üzere geldik” şeklinde konuştu.
“GİRESUN ADASINA BİR MÜJDE”
Toplantıda Giresun adasının sur ve elektrik sorununa da değinen Yüce’ye ithafken ise bir müjdesi olduğunu söyleyen Dr. İlyas Demirci, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanımız Akif Özkaldı aynı zamanda Orman ve Su işleri Bakanlığında müsteşar yardımcılığı  görevini yürütüyorlar kendileri bakanımızın verdiği bir görevden dolayı aramızda bulunamıyorlar ama kendileri şu müjdeyi size iletmemi istediler,” biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine 84 kilometre aşarak yerin 250-300 metre diplerinden Kuzey Kıbrıs’a su götürmüş bir teşkilat olarak Giresun adasına elbette su götürürüz dediler. Konuşmaların ardından Türksoy genel sekreteri ve Kazakistan eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Düsen Kareikov DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’ye “Kültür turizm projeleri” kategorisinde Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı DOKAP idaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan “Yeşilyol projesi” İpekyolu medeniyetleri hizmet nişanı özel ödülünü taktim etti.