Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerel işletmeler korunmalı

Giresun Ticaret ve Sanayi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, pandemi sürecinden etkilenen yerel esnafın zincir marketlere yönelik taleplerini dile getirdi.

Zincir marketlerin her sektöre yönelik satışlarına ve AVM’lerin çalışma saat ve koşullarına kriter getirilmesi talebini yineleyen Çakırmelikoğlu; yaptığı açıklamada; “Covid-19 salgınının en çok etkilediği yerel işletmelerin zincir mağazalar ve AVM’ler karşısında korunmasının kaçınılmaz olduğunu görmekteyiz. Bu yüzden zincir mağazalarda her ürünün satışına müsaade edilmemesi ve aynı şekilde açılış ve kapanış saatlerinin yerel mağazalara göre daha dar tutulmasını istiyoruz.

Bu bakımdan ilgili kurumlara görüşmelerimizi 2020 yılı içinde ve geçtiğimiz aylarda ilettik, bu doğrultuda İngiltere’de zincir market ile AVM’lerin saat 10.00-18.00 arasında açık olmasına ayrıca cumartesi günü saat 13:00’te kapanan bu işletmelerin Pazar günü ise tümüyle kapalı olmasına yönelik model üzerinde çalışmalar yürütüldüğü bilgisine ulaştık. Bu modelle ilgili yapılan tüm çalışmaları en kısa sürede sonuca ulaşacağına inanıyor ve destekliyoruz” dedi.