Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yaylalardaki kargaşanın sorumlusu CHP”

AK Parti Milletvekili Sabri

AK Parti Milletvekili Sabri Öztürk, yaylalardaki kaçak evlerin yıkılması ile ilgili açıklama yaptı. Öztürk, “Biz 2012 ve 2013 yıllarında yayla evleri ile ilgili kanun çıkarttık ama ana muhalefet partisi AYM’ye başvurarak kanunu iptal ettirdi” dedi.

Aralarında Giresun’un da yer aldığı Trabzon ve Gümüşhane yaylalarında bulunan ve kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen evlerle ilgili AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Öztürk, AK Parti’nin 2012 ve 2013 yıllarında yayladaki evlerle ilgili olarak meclisten kanun çıkarttığını ancak bu kanunların ana muhalefet partisi CHP tarafından Anayasa Mahkemesine götürülerek iptal ettirildiğini açıkladı.
Öztürk; “Şu anda mevcut mevzuat, çok eski yıllarda yapıldığı için yaylalarda ancak “geçici olmak şartıyla” bir yapıya izin veriyor. Şu anda ise eskiden yapılmış doğal yayla evlerinin eskiyip kullanılamaz hale gelmesi, ülkemizin gelişerek insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi ile yaylalara daha iyi “yayla evleri” yapma ihtiyacını doğurmuştur. Mevcut mevzuat da “geçici yapılara” izin verdiği için bu ihtiyacı karşılamamaktadır” dedi.

“YENİ YASA ÇIKARTILMASI VE MUHALEFETİN DESTEĞİ GEREKLİ”

Milletvekili Sabri Öztürk açıklamasında” Şimdi Anayasa Mahkemesinin iptal etmeyeceği yeni bir yasa çıkarılması gerekiyor. Ben bu konuda bölge milletvekili olarak uzun süredir çalışıyorum. Bu hususta Bakanlarımızı bilgilendirip destek istedim. Bölge milletvekilleri olarak sorunu çözmek istiyoruz. Muhalefetten de bu konuyu suiistimal etmeden çıkarılacak yasal düzenlemeye destek vermesini ve bir daha Anayasa Mahkemesine gitmemesini rica ediyoruz” dedi.

Öztürk, yaylacılıkla ilgisi olmayan, hayvancılık yapmayan, yaylaların tahsis edildiği köy ahalisinden olmayan bazı vatandaşlarımızın da yayla ve meralara “villa, yazlık” niyetine gelişigüzel, plansız, çarpık betonlaşmaya yol açan kaçak yapıları da hukuken kabul edilemez olduğunu da kaydetti.