Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yatırım arttı borç artmadı”

Giresun İl Genel Meclisi

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, İl Özel İdaresinin borçlarına yönelik eleştirilere cevap vererek açıklanan borç rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.
İl Genel Meclisi Başkanı Gürel, Giresun İl Özel İdaresinin son 6 yılda Cumhuriyet tarihinin en fazla yatırımını yapmasına rağmen görevi devraldıkları borç rakamı neyse bugün de aynı olduğunu ifade etti.

Gürel Yaptığı açıklamada, “Giresun İl Özel İdaresi’ne son 6 yılda aktarılan kaynakla Cumhuriyet tarihinin en fazla kamu yatırımları gerçekleştirildi. Devam eden kamu yatırımlarıyla, kesin kabulü yapılmış işlerden dolayı bir borçlanma oldu. Ancak bu borçlanma ifade edildiği gibi 200 milyon liraları bulan bir rakam değildir. Görevi 3 yıl önce devralırken 60 milyon liralık bir borçlanma vardı. Bu borç devam ederken, devam eden planlanmış yatırımlar hız kesmedi. Hatta 3 yılda 643 milyon liralık yeni yatırımlar gerçekleştirildi.

Ancak bu yatırımlara rağmen bugün İl Özel İdaresinin borcu yine 60-70 milyon lira civarındadır. Dolayısıyla 3 yıl önce kaç liralık bir borçla devraldıysak bugünde aynı borç bulunmaktadır. Fakat yatırımlar ise Cumhuriyet tarihinin Giresun’a en büyük yatırımlarıdır. Bu yatırımlar konusunda ilimize her türlü desteği ve imkanı sağlayan Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Valilerimize, genel müdürlüklerimize ilimize adına teşekkür ediyoruz. Asılsız ve gerçeği yansıtmayan kulaktan dolma söylentilerle kimse yatırımlarımıza gölge düşüremez. Yaptıklarımızda, hesaplarımızda ortadadır” dedi.