Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yakar, 1 yılını esnafla değerlendirdi

Bu haberin fotoğrafı yok

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar,  Bulancak’ta esnaflık yapan esnafların birçoğuyla bir araya gelerek 1 yıllık faaliyetlerini değerlendirdi.  Üreten Belediyecilik, Şeffaf Belediyecilik ve Sosyal Belediyecilik adında üç başlıkta konu ile faaliyetlerini anlatan Yakar Üreten Belediyecilik ile ilgili “Bizler Belediye yönetiminin bir bölümünü esnaf zihniyetiyle düşünüyoruz. Üretmeyen, belediye hizmetleri anlamında belediye bütçesini kâr’a dönüştürüp, hizmete dönüştüremeyen bir belediye batmaya mahkumdur. Belediyenin üzerinde Belediye bağlı sadece yük oluşturan taşınmazları kiralayarak belediye bütçemizi zarardan kurtardık. Bunlarla birlikte araç filomuza sürekli yeni araçlar ekleyerek kira ücretine kendimize satın alıyoruz. Bu da Belediye bütçemize ekstra katkı sağlıyor. Aldığımız 2 adet kepçe, vidanjör, 2 adet kamyon, gibi araçlarla hizmetlere devam ediyoruz.
Eski şantiyemiz günlük 40-50 metreküp üretim yaparken önümüzdeki günlerde açacağımız Yeni Şantiyemiz günlük 500-600 metreküp üretecek ki bu da Üreten Belediyecilik için 10 kat daha fazla gelir ve dolayısıyla hizmet demektir.   Yine kurulan, önümüzdeki zamanlarda gelecek olan Beton Tesisimiz içinde çalışmalarımız son noktaya geldi” dedi Alt yapı hizmetlerine vurgu yapan Yakar: “Herkesin bildiği üzere şu anda ilçemizin her tarafı kazılmış durumda, hemen her mahallede bir çalışma mevcut. Üzülerek ifade edeyim ki Bulancak’ın içme suyu, atık su ve kanalizasyon alt yapısı son kullanma tarihi dolmuş durumdadır. Bunları yenilemez, tedbir almaz isek önümüzdeki üç-beş ay ilçemize su veremeyiz. Gün geçmiyor ki su şebekesinde arızasız bir gün olmasın. İçme Suyu projemizin %55 kadarı,  Atık Su Projemiz 2016’ın ikinci yarısında bitmek üzere. Kanalizasyon ihalesi yapılmak üzere. Kısacası iki yıl daha dişimizi sıkacağız ve ilçemizin önümüzdeki en az 50 yılını şekillendireceğiz. Ayrıca altyapısı biten caddelerimizi hızla bitiriyoruz. Bunlara Sanayi Mahallesi Atatürk Caddesini örnek gösterebiliriz, kenarlar bazalt taş, orta yol görsel parke, yine LAtife Hanım Caddesinde Eski Tuğla Fabrikasından başlayarak İncüvez Köprüsüne kadar 30-40 cm zemini kaldırıp, toprak zemine inerek önce asfalt malzemesiyle dolgu ardından sıcak asfalt dökeceğiz, kenarlar yine modern kaldırım taşları ve aydınlatma lambaları olacaktır” dedi.
Şeffaf Belediyecilik konusunda açıklama yapan Yakar; “Bulancak Belediyesi olarak yaptığımız bütün işleri gönül rahatlığıyla anlatabiliriz, görebilirsiniz. Vicdanımızın rahat etmeyeceği hiç bir adım atmıyoruz.  Bizlere vatandaşımızın hayır duasını aldıkça, Allah önümüzü açıyor. İnşallah 10 yıl içinde 70.000 nüfuslu bir Bulancak hayal ediyoruz.” dedi Sosyal Belediyecilik çalışmalarını anlatan Yakar; “Sosyal Belediyecilik alanında yaptığımız hizmetler bizlerin hayır duası almasına vesile oluyor. Askıda Ekmek, Evde Temizlik Hizmetleri, Cenaze hizmetleri, Sosyal Gıda Yardım Programları gibi faaliyetlerle vatandaşlarımızın her türlü zor anında yanlarında oluyoruz. Askıda Ekmek Projesi ile durumu iyi olan vatandaşlarımız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız arasında köprü oluyoruz. Cenaze Hizmetlerimiz ile vatandaşlarımızın en zor gününde çadır, çay ve ikram gibi hizmetlerle ücretsiz yanında oluyoruz. Sosyal Gıda Yardımı programı ile ayda 300 aileye ilçemizin iş adamı ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla gıda çeki ya da gıda paketleri gönderiyoruz. Yaklaşık 2 saat süren program sonunda karşılıklı soru cevap ardından Belediye Başkanı Recep Yakar, katılımcı esnafa katılımlardan dolayı teşekkür ederek, davet edilemeyen esnafımızdan da özür dileyerek sona erdi.