Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Web3 Nedir, Projeleri Nelerdir? KuCoin ve Web3

İnternet ekosistemi, gelişen teknolojik

İnternet ekosistemi, gelişen teknolojik alt yapılarla birlikte önemli dönüşümler geçirdi. Web3, bu devrimlerin sonuncusu olarak öne çıkıyor. Kripto paraların temelini oluşturan blokzinciri teknolojisine gelmeden önce, Web3 ve öncesine bakmak önemli. Web 1.0, internetin statik içeriklerden oluştuğu bir dönemdi. Bu dönemde, merkezi sunucularda barınan web sitelerinin yöneticileri içeriği güncelleyebilirdi ancak kullanıcı etkileşimi söz konusu değildi. Web 2.0 ise Facebook, Twitter, blogger ve Wikipedia gibi projelerin doğuşu ile gündeme geldi. Bu platformların tamamında, içerikler kullanıcılar tarafından üretilebiliyordu, bu da sosyal medya kavramını yarattı. Web 3.0 ise, internet projelerinin merkezi sunucular yerine, blokzinciri tabanlı merkeziyetsiz ağlarda toplandığı, özgür ve sansürlenemez bir yapıda olduğu konsepttir.

Web3, blokzinciri teknolojisinin farklı alanlara entegre edilmesi ile güçlenen bir kavram oldu. Günümüzde Web3 alanına odaklanmış birçok farklı proje yer alıyor. Web 3.0 coin ve token’leri, internet kullanıcılarına yenilikçi bir deneyim sunuyor. Bazı yatırımcılar içinse, Web3 kripto para projeleri kazançlı bir yatırım alanı. Bu noktada Web3 projeleri için, Kucoin gibi borsalar tercih ediliyor. Kripto para borsası Kucoin, onlarca web3 projesini listelemesi ile yatırımcıların tercihi.

KuCoin ile kripto yolculuğunuz boyunca ödüller kazabilirsiniz. İşlem yaptıkça ve görevleri tamamladıkça 500$’a varan bonusu kazanıp yatırım sermayenizi büyültebilirsiniz. Kripto Bonusunu kazanmak için web sitesi üzerinden ilk işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ek Olarak, Web 3.0 döneminde yeni çıkan coinleri ilk siz keşfederek fırsatları değerlendirebilirsiniz. KuCoin gem projeleri ilk listeleyen en büyük kripto borsasıdır.

KuCoin Borsası Web 3.0 coinlerini rahatlıkla bulabilir ve işlem yapabilirsiniz. KuCoin’de bulunan DOT Coin fiyatını ve yorumlarını okuyabilir daha sonra DOTUSDT paritesinde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Web3 Nedir?

Web3, internetin eski sürümleri olarak tanımlanan Web 1.0 ve Web 2.0’ın ardından ortaya çıktı. Bu kavram, Ethereum’un kurucularından Gavin Wood tarafından kullanıldı. Web3 konsepti, yaklaşım olarak merkeziyetsiz bir yapıyı ifade ederken, temelinde ise blokzinciri, yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerini barındırır. Merkeziyetsiz internet olarak da tanımlanan Web3, metaverse platformları ile de ilişkilidir. Web3 ile kripto para arasında güçlü bir ilişki bulunur. Web3 coin’leri ve Web3 cüzdanları, projelerde kullanıcıların giriş yapması, ürün satın alması ve etkileşime girmesi adına önemlidir.

Web3 vs solidity and smart contracts Nedir

İnternetin geleceği Web3, geliştirilen gameFi, NFT ya da metaverse projelerine dünyadaki tüm internet kullanıcılarının, sansürsüz bir şekilde erişmesini sağlıyor. Web3 ile akıllı kontratlar arasında güçlü bir ilişki mevcut. Smart Contracts, Web3 ekosisteminde kullanıcıların etkileşiminin sınırlarını belirleyen yapılardır. Solidity gibi programlama dilleri ile yazılabilen smart contract örnekleri, Web3 dünyasının önemli bir parçasıdır.

Web3 Ne İşe Yarar?

Web3, geniş tanımı ile blokzinciri tabanlı web uygulamalarıdır. Günümüzde yaygın şekilde kullanılan internet, Web 2.0 kapsamında yer alır. Web3’ün Web 2.0’dan en önemli farkı ise, web projelerinin merkezi bir sunucuda, bir şirketin güdümünde olmamasıdır. Basit bir örnek vermek gerekirse, Twitter bir şirkettir ve Twitter, herhangi bir kullanıcının hesabını kapatma kararı verebilir. Web3 ekosistemindeki bir sosyal ağda ise kullanıcı verileri ve karar alma yapısı, blokzinciri tabanlıdır. Dolayısı ile bir hesabın sansürlenmesi, kapatılması gibi bir durum söz konusu değildir.

Web3 Nasıl Kullanılır?

Teknoloji dünyasında son birkaç yılda ön plana çıkmış bir kavram olan Web3, kripto paraların yanı sıra merkeziyetsiz uygulamalar (dApp), NFT, metaverse ve DeFi gibi alanlarla yakın bir çizgide yer alıyor. Blokzinciri tabanlı Web3 uygulamaları nasıl kullanılır sorusunun yanıtı ise Web3 cüzdanlarında gizli. Bir metaverse platformuna giriş yaparken, kullanıcının kimliği mail adresi ve telefonu değil, cüzdanıdır. Trustwallet ya da Metamask gibi cüzdanlar üzerinden Web3 projelerine giriş yapılabilir.

Web3 Borsası

Web3 projelerine yatırım yapmak için, Web3 borsası olarak da ifade edilen, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük 5 borsası içinde yer alan Kucoin’i tercih edebilirsiniz. Kucoin borsasında, birçok farklı Web3 coin ve token’ine yatırım yapabilirsiniz.

KuCoin ile kripto yolculuğunuz boyunca ödüller kazanabilirsiniz! İşlem yaptıkça ve görevleri tamamladıkça 500$’a varan kazanç sağlamanız mümkün. KuCoin Kripto Bonusu kazanmak için web sitesi üzerinden ilk işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Web3 Coinleri

Kripto para dünyasında Web3 coin’leri hem getiri potansiyeli hem de teknolojide yarattığı devrimle yatırımcılar tarafından çok tercih ediliyor. Web3 coin’lerine bakıldığında, Kucoin borsasında en çok öne çıkan projeler şu şekilde:

  • Polkadot (DOT)
  • Filecoin (FIL)
  • Internet Computer (ICP)
  • The Graph (GRT)
  • Arweave (AR)
  • Ethereum Name Service (ENS)
  • Kusama (KSM)
  • Ankr Network (ANKR)

DOT ve diğer web3 coin’lerinde fiyatları takip ederek işlem gerçekleştirmek oldukça kolay. KuCoin’de yer alan DOT coin fiyatını ve yorumlarını okuyabilir, DOTUSDT paritesinde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni yatırımcılara özel 500 USD’ye kadar ödül sahibi olmak için, KuCoin Kripto Bonusunu da inceleyebilirsiniz.

Web3 Projeleri

Kripto para ve blokzinciri teknolojisi gelişimini sürdürdükçe web3 projeleri çeşitlenmeye devam ediyor. NFT, metaverse, gameFi gibi farklı alanlara yönelik geliştirilmiş web3 projeleri içinde Flux, Ocean Protocol, Mask Network ve Nervos Network gibi birçok farklı proje mevcut. Geleceğin interneti Web3, şimdiden birçok yatırımcının projeleri yakından takip ettiği bir alan. Siz de Kucoin borsasında, en düşük işlem komisyonu ve bonus avantajı ile Web3 projelerine yatırım yapabilirsiniz.

Web3 Ne Zaman Çıkacak

Web3 teknolojisi, fikir olarak 1999 yılında kullanılmıştır. Bununla birlikte, blokzinciri teknolojisinin doğuşu 2009 yılında gerçekleşti. Günümüzde çeşitli web3 projeleri faaliyette olsa da, bu projelerin gelişmesi ve daha çok insana hitap etmesi için devam eden bir süreçten söz edilebilir. Kucoin gibi büyük borsalarda, onlarca farklı web3 coin ve token’i listeleniyor, bu anlamda “web3 ne zaman çıkacak” sorusunun yanıtı, web3 devriminin çoktan başladığı şeklinde verilebilir.