Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Valilikte fındık görüşüldü

Giresun Ziraat Odası Başkanı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Yıldız ile birlikte Vali Enver Ünlü’yü makamında ziyaret ederek, Giresun’un tarımsal alanda birinci geçim kaynağı olan fındık üretimi hakkında bilgi verdi.

Giresun merkez ilçede yaklaşık 20 bin hektar alanda 15 bin civarında aktif üreticinin fındık tarımıyla uğraştığını belirten Karan, fındığın Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere ülke ekonomisine ciddi manada gelir sağladığını ifade etti. Giresun Ziraat Odası olarak fındıkta verim ve kalitenin artırılabilmesi için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile istişare içerisinde örnek bahçeler oluşturulduğunu anlatan Karan, şuana kadar faklı köylerde oluşturulan 15 örnek bahçenin, üreticilere örnek teşkil ettiğini belirti. Karan, fındık üreticilerine yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin de oda bünyesinde görevli tarım danışmanları tarafından sürdürüldüğünü kaydetti.

Vali Enver Ünlü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, fındığın ülke, bölge ve Giresun için son derece önemli bir ürün olduğunu ve özellikle bu yılki fındık fiyatlarının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.