Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Sarıfakıoğulları, 3 okulda inceleme yaptı

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları,

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 01 Ekim Pazartesi günü ilimiz merkezde 3 okulda inceleme ve denetimlerde bulundu.
Vali Harun Sarıfakıoğulları, İlimiz Merkez Güre Mahallesindeki Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi, Güre Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ve Güre Orta Okulunu ziyaret etti. Okul güvenliğiyle ilgili alınan önlemleri ve eksiklikleri yerinde gözlemleyen Vali Sarıfakıoğulları, kantinlerde de inceleme ve denetimler de bulundu.
İlk olarak Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesini ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, okul bahçesindeki öğrencilerle sohbet etti. Okul bahçesinde ve çevresinde incelemelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, Müdür Servet Yüksektepe’den okulun fiziki yapısı ve eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Müdür Yüksektepe, Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında 24 derslikte, toplam 43 yönetici ve öğretmeniyle 558 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti verildiğini, okulda aynı zamanda pansiyonda kalan yatılı öğrenciler bulunduğunu söyledi.
Ardından Güre Özel Eğitim İş Uygulama Okulunu ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, 2018-2019 eğitim öğretim yılında yeni binasına taşı-nan okulla ilgili Müdür Ferhat Arslan’dan bilgi aldı. Eğitim ortamlarını gezen Vali Sarıfakıoğulları, öğret-menlerle bir araya geldi. Engelli öğrencilerin öğrenmelerini sağlayarak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmeleri için çabalayan öğretmenleri çalışmalarından dolayı kutladı. Vali Sarıfakıoğulları’na okulla ilgili bilgi sunan Müdür Arslan, Güre Özel Eğitim Uygulama Okulunun bu yıl yeni binasına taşındığını belirterek, Yeni binada 8 derslikte, 18 yönetici ve öğretmeniyle 31 özel eğitim öğrencisine eğitim verildiğini söyledi.
Güre Orta Okulunu da ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, okul bahçesindeki öğrencilerle bir süre voleybol oynadı. Ardından okulun iç ve dış mekânlarında incelemelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları Müdür Ertan Akyol’dan bilgi aldı.
Vali Sarıfakıoğulları’na eğitim öğretim yılı faaliyetleri ve okul güvenliği için alınan önlemlerle ilgili bilgi sunan Okul Müdürü Akyol, 230 öğrenci 21 öğretmenle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdükleri söyledi.
Okul kantininde de inceleme ve denetimlerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları, çocuklara zararlı gazlı içecek ve cips gibi maddelerin satılmaması, satılan ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat edilmesini, hijyen kurallarına riayet edilmesi talimatını verdi.
Vali Sarıfakıoğulları’nın okul incelemelerinde, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu’da hazır bulundu.