Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan tarihi kentler birliği toplantısına katıldı

Vali Hasan Karahan, Samsun’da

Vali Hasan Karahan, Samsun’da hafta sonu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirilen “Tarihi Kentler Birliği Toplantısı”na katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yıllarca belediye başkanlığı yaptığını belirterek, “Temsil ettiğim bakanlığın iki cephesi var. Bir cephesi çevre, bir cephesi şehirdir. 78.5 milyon hektarlık alanda 9 milyon hektar neredeyse bizim bakanlığa ait koruma alanları içerisinde yer alıyor. Oraları tahrip ettirmemeye uğraşıyoruz, oralarda bir takım sıkıntılar olmasın diye müthiş bir mücadelemiz var. Ama bir taraftan da oraları tahrip etmeye, oralardan rant elde etmeye, oralardan çok hızlı bir şekilde para kazanmaya çalışan grupların da saldırıları altında olduğunu ifade etmemiz gerekiyor.

Onlara karşı bir mücadele var. Fakat bu mücadelede ince bir denge var. O dengeyi de mutlaka bizim gözetmemiz gerekiyor. Bir taraftan da yatırımlar yapılacak, bu yatırımların da sürmesi gerekiyor. Deniz kenarında otel yapılacak, yapılmasın diyemezsiniz ama esası korunmuş alanlarda yaptırmamalı. Enerji lazım. Bunları yaparken çatıştırmadan, doğru yerlerde bu işi kurtarabilirsek en başarılı bakanlık bizim bakanlığımız olur. Kömüre dayalı termik santraller var. Dışarıdan gelen ithal kömürle yapılan iş zaten cari açığı çoğaltıyor. Kömürün parasını veriyorsunuz, sonra elektrik üretmeye çalışıyorsunuz. Bizim kömürümüz var. Burada yerli santraller kurmak lazım. Şimdi nereye varsanız orada bir çevre ayağa kalkıyor. Kimse böyle yanında duman çıkaran, kendilerini rahatsız edecek bir yapıyı görmek istemez. Modern teknoloji ile dışarıya gazlar verilmiyorsa, kimseyi rahatsız etmiyorsa, tabiat tahrip olmuyorsa ve orada da yerli kömürden enerji üretip kendi içerinizde bunu çok rahat kullanabiliyorsanız, bunun önünün açılması gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından Tarihi Kentler Birliği Toplantısı “Doğal-Kültürel Miras Açısından Karadeniz Bölgesine Yeniden Bakış; Hedefler-Uygulamalar” konulu panelle devam etti. Panel sonrası Atakum Kültür ve Kongre merkezinde ’15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi’nin açılışı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yapıldı. Tarihi Kentler Birliği toplantısına; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Hasan Karahan, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Tarihi Kentler Birliği üyesi İl Valileri ve Belediye Başkanları, Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, bilim insanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.