Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan, Keşap’ta Muhtarlarla bir araya geldi

Giresun Valisi Hasan Karahan,

Giresun Valisi Hasan Karahan, Keşap ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla 81 İl Valiliğine gönderilen genelge gereğince, Keşap ilçesi köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yapan Vali Karahan, muhtarların sorun ve isteklerini dinledi.

İl Mahalli İdareler Müdürlüğü koordinesinde Keşap Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantıda muhtarlara seslenen Vali Karahan, “Çok kıymetli Keşaplı köy ve mahalle muhtarlarımız. Rutin olarak bildiğiniz gibi ilçelerimizde muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Muhtarlarımızla çeşitli vesilelerle bir araya geliyoruz. Periyodik olarak her ay bir ilçelerimizi dolaşarak muhtarlarımızla buluşuyoruz. Taleplerinizi yerinde alıp, sorunları yerinde dinleyerek hem de bir ilçemizi ziyaret etmiş oluyoruz. Bu anlamda bir toplantı düzenledik. İnşallah faydalı bir toplantı olur. Usulümüz, muhtarlarımızla karşılıklı soru cevap şeklinde. Karşılıklı diyalogla sorunları konuşuyoruz. Keşap’la ilgili özel idare hizmetleri ve diğer kamu kurum kuruluşları hizmetleri devam ediyor.

En son hükümet konağımız tamamlandı. Güzel bir hizmet oldu. Hayırlı olsun, özellikle muhtarlarımız içinde bir ihtiyaçtı. Bütün kurumlar, kamu kuruluşları orada yerlerini aldı. Güzel bir ortamda, ferah bir ortamda, merkezi bir yerde inşallah kamu hizmetlerinin devamı sağlanacak. Onun dışında diğer yatırımlarımızda devam ediyor. Onlarında takibindeyiz. Kaymakam bey sağ olsun, birebir günlük takip ediyor. Belediye yatırımları bir şekilde devam ediyor, bir kısmı tamamlandı. Keşap tabi Giresun’a çok yakın olması sebebiyle hem şanslı hem şansız bir ilçemiz aslında. Şanslı çünkü bir mahalle gibi pek çok şehir imkânlarından faydalanabiliyor. Ama şansız çünkü kendine özel bir hizmet alamıyor ya da daha küçük çapta alınıyor. Her nimetin bir külfeti de oluyor tabii. Büyük bir hastane yapılamıyor mesela. İşte özel bir hastanenin hemen yanında, işte yeni yapılacak eğitim araştırma hastanemiz var hemen yakınında. Dolayısıyla burada bir ilçe hastanesi düşünemiyoruz. Ama Keşap’ta tabii ki hem özel idare hizmetleri olarak, hem genel hükümet yatırımları olarak, hem de belediye hizmetleri olarak pek çok hizmetler devam ediyor. İnşallah bunların devamı gelecek. Köylerimize yapılan yatırımlarımız devam ediyor, yine devamı gelecek. Bu sene henüz KÖYDES paraları açıklanmadı, ne kadar gelecek belli değil. Her halükarda geçen seneden daha fazla bir para aktarılacağını biliyoruz. Bizde bu konuda artık tecrübe kazandık, KÖYDES tabii uzun yıllardır uygulanıyor. Yerel imkânları da kullanarak KÖYDES’deki az bir parayı bereketlendirerek, hep birlikte katkı sağlayarak maddi manevi en iyi şekilde kullanıyoruz. O bakımdan da yine yatırımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantıya katılan muhtarlar altyapı, yol, içme suyu, elektrik, asayiş, sağlık, eğitim başta olmak üzere çeşitli sorun ve taleplerini Vali Karahan’a ilettiler.
Toplantıya; Vali Hasan Karahan, Keşap Kaymakamı Rasim Belge, Belediye Başkanı Mehmet Emür, ilgili kurum yetkilileri ile ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.