Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan, Engellilerin hazırladığı sergiyi açtı

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan öğrenciler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı serginin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın Giresun Üniversitesi öğrencileri tarafından işaret dili eşliğinde okunmasıyla başladı.

Vali Karahan ve beraberindekiler G-CİTY AVM’de yer alan serginin açılış kurdelesini keserek, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan eserleri tek tek inceleyip, öğrencilerle sohbet etti. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Vali Karahan, “Değerli öğrencilerimizin el emeği, göz nuru hazırlamış oldukları eserlerin açılışını yapıyoruz, değerli kardeşlerimizi bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Açılışta engelli derneklerini temsilen bir konuşma yapan Leyla Kol, engellilere daha fazla dikkat edilmesi gerektiği ve engellilerin sorunlarının çözümü konusunda yapılan çalışmalara yardımcı olunması gerektiğini vurguladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ali Resuloğlu ise günün anlamına binaen yaptığı konuşmasında, “Kurum olarak engelli vatandaşlara bakım hizmetlerinin yanı sıra psikolojik ve sosyal destek sağlamak, erişebilirlik imkânları ile fiziki çevrelerini daha yaşanabilir kılmak ve istihdam edilmelerini sağlayarak ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına destek olmak ve sosyal hayata azami derecede katılmalarını sağlamak yönünde çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Açılış, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin halk oyunu gösterisi, Giresun Üniversitesi öğrencileri tarafından 15 Temmuz Marşı’nın işaret dili ile canlandırılması ve Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından Vali Hasan Karahan’a günün anlamına binaen hediye takdim edilmesi ile son buldu. Açılışa; Vali Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, engelli dernekleri temsilcileri, engelli vatandaşlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.