Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan, “23 Nisan Cumhuriyet’in temelinin atıldığı gündür”

Giresun Valisi Hasan Karahan,
Giresun Valisi Hasan Karahan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Karahan mesajında ”Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 97. Yıldönümünü kutlamanın sevincini, heyecanını ve coşkusunu yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması Türk Milletini aydınlığa çıkaran süreçte çok önemli dönüm noktalarından biridir. 23 Nisan 1920 sadece TBMM’nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı gündür.     Bu destan, yüreği bağımsızlık aşkıyla atan bir milletin top yekün temsil edildiği, milli iradenin kalbi olan Meclisimizin ve onun kurucusu kahramanlarımızın başarısıdır.

Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarını geliştirdiği gibi aynı zamanda tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına da katkıda bulunmaktadır. Bizim tüm gayretimiz, çocuklarımızı daha iyi hayat standartlarına kavuşturmak, daha sağlıklı ve iyi eğitim imkanlarını sağlamak, geleceğe daha umutlu bakmanıza destek olmaktır.

Çocuklarımızın; nitelikli, tarihini iyi bilen, kültürlü, aydınlık düşünceli, yeniliklere ve gelişmelere açık, insana değer veren, milli ve manevi değerleri önemseyen, kişilikli kuşaklar olarak yetişmesini görmek, en büyük mutluluğumuz olacaktır.

Çocuklarımıza düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Tüm Giresunlu hemşerilerimin, özellikle çocuklarımızın, ‘23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını’ kutlar,  saygı ve sevgilerimi sunarım”