Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan, “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüm noktasıdır”

Vali Hasan Karahan’ın 19

Vali Hasan Karahan’ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Karahan mesajında şöyle dedi: “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 98’nci yıldönümünü bir kez daha coşkuyla ve heyecanla kutlamanın sevinci içerisindeyiz. Milli mücadelenin başladığı ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a attığı ilk adım olarak, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemli dönüm noktalarından biridir.

Bu adım, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek bağımsızlık yolunu açmış, verilen çetin mücadele bir kahramanlık destanına dönüşerek, eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmıştır.

Dünyadaki gelişimi ve değişimi takip eden, sorumluluk alan, kendini sürekli geliştiren, değerlerine bağlı gençler yetiştirilmesi hepimizin ortak dileğidir. Bu sebepledir ki; Mustafa Kemal Atatürk bugünü, önemine istinaden Türk gençliğine armağan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Giresunluların Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”