Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali ilk sosyal proje için düğmeye bastı

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları “Vatandaşla Buluşma” günleri adını verdiği buluşmada Gemilerçekeği Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Sarıfakıoğulları’nın Merkez Çotanak İlkokulu salonunda yaptığı toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy’la birlikte bazı daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

İLK SOSYAL PROJESİNİ AÇIKLADI 
Vali Harun Sarıfakıoğulları toplantıda gerçekleştireceği ilk sosyal projeyi de açıkladı. Sarıfakıoğulları, evde bakım hizmetini yakın bir sürede başlatacaklarını belirterek şöyle dedi: “Bu noktada biz evde bakım hizmetini de inşallah yakın bir zamanda, tahminen 45 gün içinde sunmaya başlayacağız. Biz kendi ihtiyaçlarını, ev ihtiyaçlarını karşılayamayan insanların evlerini personellerimiz aracılığıyla temizleyeceğiz. Onların evlerini badana edeceğiz, boya yapacağız. Berber istihdam edeceğiz, tıraşlarını yapacağız. İhtiyaç duyuyorlarsa yine bayanlar için bir bayan, erkekler içinde bir erkek personelle banyo ihtiyaçlarını belirli aralıklarla karşılattıracağız. Yine belki aşevi şeklinde değil ama yemek ihtiyacı olan vatandaşlarımıza da bir kamu kurumumuzdan yine destek almak suretiyle sıcak yemek yaptıracağız ve onları fakir fukara vatandaşlarımızın evlerine servis ettireceğiz.”

Vali Harun Sarıfakıoğulları vatandaşların birlik ve bütünlük içerisinde olmalarını da isteyerek, “Biz biriz, biz bütünüz. Birimizin eksiği bir diğerimizin fazlalığı anlamına gelmiyor. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Herhangi birimizin kişi ya da kurum olarak eksiği diğerinin fazlası anlamına gelmiyor. O nedenle sorunlarımız sıkıntılarımız ne ise onları burada oturacağız masaya yatıracağız. Şapkamızı indireceğiz ve diyeceğiz ki ‘Evet burada şunu yapmak gerekir’. Bizde en seri şekilde bunun yapımı konusunda harekete geçeceğiz. Bunu diyebilmemiz önemli.
 Yine biz sizlerden aldığımız bilgiler oranında çözüm noktasıyız. Eğer bize yeterli enformasyon, yeterli bilgi ulaşmadığı takdirde konuların, sorunların değil çözümü, kabuk bağlayıp kronik haline gelmesi de kaçınılmaz. O nedenle bizim iletişim kanallarımız sürekli açık. Bize, vali yardımcılarımıza, muhtarlarımıza, kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerine, il müdürlerine, personellerine, varsa sorunlarımız sıkıntılarımız bunları bildireceğiz” dedi.
“SİZLERİN DESTEĞİNE ZİYADESİYLE İHTİYACIMIZ VAR”
Konusu suç teşkil eden bir hadise ile karşılaşıyor isek bunu bildirmemekte suç. Bir yerde bir suç işleniyorsa bunu bildireceksiniz. Çocuklarınızı zehirleyen birileri var. Bunu mutlaka bildireceksiniz. Biz polis olarak, bölgesine göre jandarma olarak daha çabuk nüfus edebilen problemi kaynağında kurutabiliriz. Onun için sizlerin desteğine ziyadesiyle ihtiyacımız var.
 Yine mahallelerimizde fakru zaruret içinde olan insanlarımız var. Bunları da bize bildirmeniz gerekiyor. Eğer o fakru zaruret içindeki vatandaşlarımız bize ulaşamıyor ise ve sizlerin marifiyetiyle, komşuları marifiyetiyle, muhtar marifiyetiyle bizlere ulaşamıyor ise bu durumda, hepimiz bu durumdan sorumluyuz. Hem hukuki anlamda sorumluluğumuz, hem de asıl sorumluluğumuz Allah katında, ahiretteki sorumluluğumuzdur. Arkadaşlar biz, elimizin yettiğince, bilgimiz ve gördüğümüz dahilinde bu ve benzeri durumdaki kişileri bildireceğiz. Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza bildireceğiz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bildireceğiz ki arkadaşlar hemen gelip, nüfus edip gerekeni yapabilsinler. Bunlara tabi bu gruba öksüz yetimlerimizi de dahil ediyorum. Engellilerimizi de dahil ediyorum. Kendine bakamayacak durumdaki yaşlılarımızı da dahil ediyorum. Bunları da en seri ve uygun usul ve ölçülerde arkadaşlarımıza bildireceğiz ki onlarda gereğini, yapsınlar, yapabilsinler.
“SOSYAL PROJELER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”
Yine; hem çocuklarımız için, hem gençlerimiz için, hem yaşlılarımız için, hem de öksüz ve yetimlerimiz için sosyal projeler gerçekleştireceğiz önümüzdeki dönemde. Kısa dönemli ve orta dönemde. O projelerle sosyal uyumluluğun artırılması anlamında mesafe kat etmeyi umuyoruz. Engellilerimiz görüyoruz ki birçok yerde ne yazık ki evlerde ve kapalı ortamlarda. Ne yazık ki aileleri mazı nedenlerden dolayı sokağa çıkarmıyorlar. Ama arzu ediyoruz ki onlar diğer insanlarla buluşsunlar, görüşsünler, hemhal olsunlar. Böylelikle psikolojileri de harap olmasın. Burada mahallemizden bize gelecek talepler önemli bizim nezdimizde kıymetli ve bunların çözümü noktasında da bütün arkadaşlarımız elbirliğiyle çaba gösterecekler” diyerek vatandaşlara ve yetkililere yapmaları gereken hususlar konusunda uyarılarda bulundu.