Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız”

Başkan Şenlikoğlu; “Başta 15

Başkan Şenlikoğlu; “Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bu topraklar için canını ortaya koymuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında, Giresun’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Atatürk Meydanı’nda Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara, İstanbul ve Giresun’da çekilmiş fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarınca şehit edilen İsmail Kefal’in Tirebolu’da Kandemir Köyündeki kabri ziyaret edildi, şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i şerif okutuldu. 18 Mart’tan 15 Temmuz’a İstiklal Mücadelemiz konulu konferans düzenlendi. 15 Temmuz akşamı da Atatürk Meydanı’nda bir program organize edildi.

“VATAN TEKTİR VE BÖLÜNMESİ ASLA MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Atatürk Meydanı’nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak tarihe geçen, şanlı tarihimizin çok önemli dönüm noktası olan Demokrasi Zaferi, 251 şehidimiz ve binlerce gazimizin hain kalkışmaya karşı aziz milletimizin gözünü kırpmadan kendini tankların önüne attığı, silahlara karşı canını siper ettiği, darbeye karşı darbe yaptığı ve destan yazdığı gündür. Ve bizler bu şanlı destanın yıldönümünde tıpkı 15 Temmuz 2016 gecesinde olduğu gibi yine meydanlardayız. Atalarımızın canını ve malını ortaya koyarak bize emanet ettiği bu toprakları ilelebet her ne pahasına olursa olsun muhafaza etmek, korumak bizim asli vazifemizdir. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna canını ve malını ortaya koyan 42. ve 47. Gönüllü Alaylarımızın yaptığı gibi… Sayın Cumhurbaşkanımızın; ‘Vatan tektir ve bölünmesi asla mümkün değildir’ diyerek; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ifadesiyle yapmış olduğu çağrıdan sonra bu aziz millet o anlamlı direniş gecesinde sokaklara ve caddelere dökülmüştür. Milletimiz, FETÖ terör örgütünün devlete karşı yapmış olduğu kalkışmaya birlik ve beraberlik içinde en güzel cevabı vermiş ve büyük bir zafer elde etmiştir. Bu kutlu zaferin dördüncü yıldönümünde yine meydanlardayız. Bugün buradaki coşkumuz, bu kalabalık ve bu meydan tüm Türkiye’ye ve tüm dünyaya bir şey hatırlatıyor. Buradan hep birlikte diyoruz ki; 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız da…”