Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Umreciler kutsal topraklara uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere Giresun’dan yola çıkan umre kafilesi için uğurlama töreni düzenlendi.

Umreciler için Ordu Giresun Havalimanı’nda düzenlenen programda, İl Müftüsü Ramazan Topcan yolculuk öncesi hatırlatmalarda bulundu.

Umre ziyaretçilerine kutsal topraklarda geçirdikleri süreleri iyi değerlendirmelerini tavsiye eden İl Müftüsü Topcan, “Yolun da yolculuğun da en anlamlısını ifa ediyorsunuz. Kur’an’ın indiği, Efendimizin (s.a.v.) doğduğu yerlere gidiyorsunuz. İnsanı şöyle dursun kum tanesi bile incitilmemeli.   Buradan giderken bavullarınız dolu gidiyorsunuz gelirken gönlünüz dolu olarak gelin. Kazandıklarınızı oralarda bırakmayın. Dualarınızda yer ayırın bizlere. Bizlerin de selamlarını taşıyın oralara. Yolunuz, yolculuğunuz mübarek olsun” dedi.

Tören, Müftü Topcan’ın yaptığı dua ile sona erdi. Duanın ardından yolcu terminaline geçen umreciler, burada bilet ve bagaj işlemlerini tamamladıktan sonra uçağa binmek üzere pasaport kontrolünden geçerek kutsal topraklara hareket etti.