Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UĞURLAR OLSUN YİĞİDİM!

Bu haberin fotoğrafı yok

Burak Cantürk’ün Jandarma karakoluna teröristlerce yapılan saldırıyı fark ettiğini ve araçları durdurduğunu, araçta bomba var diye bağırarak çok sayıdaki can kaybının önüne geçtiği öğrenildi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, memleketi Giresun’un Espiye ilçesinde düzenlenen devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit uzman çavuş için ilçedeki Merkez Ulu Camii’nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlenirken, tören alanına gelen şehidin babası Ali Cantürk taziyeleri kabul etti.

ŞEHİDİN KAHRAMANLIĞI
Şehidin 3 silah arkadaşının da cenazeye geldiği öğrenilirken, baba Ali Cantürk oğlunun nizamiyedeki görevi sırasında karakola yaklaşan 2 aracı fark ederek durdurduğunu ve araçlara doğru ilerlediği sırada araçlarda bomba olduğunu anlayarak “Bomba” diyerek bağırdığını ve böylece çok sayıda can kaybının önüne geçtiğini söyledi.
Cenaze namazını İl Müftüsü Muhittin Oral kıldırırken, cenaze namazına şehidin yakınlarının yanı sıra Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Hasan Turan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Mustafa Doğru, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali İhsan Ersoy ile 10 binin üzerinde vatandaş katıldı. Cenaze namazı sonrasında şehit uzman çavuşun cenazesi Espiye İlçesi’nin Kaşdibi Köyü’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Haber: Yeşilgiresun