Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TZOB, “Müdahale üreticinin zararını önler”

Bu haberin fotoğrafı yok

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu:  “Tek amacı üreticinin zarar etmemesi olan ziraat odaları, yanlış rekolte tahmini ve emanetteki fındığı piyasaya sürmek gibi oyunlarla fiyatları düşürmeye çalışanların her zaman karşısında olmuştur”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kozoğlu, üreticinin zarar etmemesini amaçlayan ziraat odalarının, yanlış rekolte tahmini ve emanetteki fındığı piyasaya sürmek gibi oyunlarla fiyatları düşürmeye çalışanların her zaman karşısında olduğunu söyledi.
Fındığı üreten çiftçi olmadan, fındıktan bahsedilemeyeceği açıktır. Üretici, fındık üretemezse olmayan fındığı kim ihraç edecek? Ne tüccar kalır, ne ihracatçı. Ülke de 2,8 milyar dolarlık ihracat gelirinden olur. Tek amacı üreticinin zarar etmemesi olan ziraat odaları, yanlış rekolte tahmini ve emanetteki fındığı piyasaya sürmek gibi oyunlarla fiyatları düşürmeye çalışanların her zaman karşısında olmuştur. Bütün bunlar ortadayken ziraat odalarının üreticiyi korumak amacıyla yaptığı girişimleri eleştirenleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Yeşilgiresun