Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin kaderi Giresunlulara emanet

Çok kritik bir süreçten

Çok kritik bir süreçten geçen ülkemiz adına Giresun Göreleli hemşehrilerimiz önemli görevler icra ediyor. 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, bu kritik süreçte tarihi görevler yapıyor. Korgeneral Yayla, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de Esed rejimi unsurlarına karşı yürüttüğü Bahar Kalkanı Harekatı’nı yönetirken, Sinirlioğlu da Birleşmiş Milletlerde Türkiye adına Bahar Kalkanı Harekatı’nın görüşmelerini yürütüyor. Hem Yayla hem de Sinirlioğlu ülkemiz adına üstlendikleri tarihi misyonla bütün Giresunluları gururlandırıyor.

SİNAN YAYLA KİMDİR?

blank2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, 1962 yılında Giresun’un Görele ilçesinde dünyaya geldi.
3. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevinde bulunan Tuğgeneral Sinan Yayla, 30 Ağustos 2014 tarihindeki YAŞ kararıyla Tuğgenerallikten, Tümgeneralliğe terfi ettirildi. 09 Ağustos 2016 tarihinde Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevine atandı. Tümgeneral rütbesinde olmasına rağmen, 30 Ağustos 2017 YAŞ kararıyla, kadrosu “korgeneral” olan Diyarbakır merkezde bulunan 7. Kolordu Komutanlığı’na Kolordu Komutanı olarak atandı. 02 Ağustos 2018 tarihinde yapılan YAŞ toplantısında alınan karar gereğince, 30 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere korgeneralliğe terfi ettirilen Yayla, son Yaş kararı ile de 2. Ordu Komutanlığına atandı. Korgeneral Sinan Yayla emrindeki 2. Ordu, Türk Kara Kuvvetleri’ne bağlı 4 ordudan biridir. Komutanlığı Malatya’da bulunmaktadır. Anadolu’yu Suriye, İran ve Irak’tan gelecek dış tehditlere karşı korumakla görevlidir.

FERİDUN SİNİRLİOĞLU KİMDİR?

blank1956 Giresun Görele doğumlu olan Feridun Sinirlioğlu, Türkiye’nin uluslararası arenada gizli diplomasisinin 1 numarası olarak biliniyor. İyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor.
Sinirlioğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu, yüksek lisans ve doktorasını Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. 1992’de Başbakan Dışişleri Danışmanı ve TURKUNO Daimi Temsilciliği’nde Müsteşar olarak görev yaptı. 2 Eylül 1996 – 15 Eylül 2000 arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevini yürüttü. 15 Eylül 2000 – 1 Temmuz 2002 yılları arasında Orta Doğu ve Kuzey Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı, 1 Temmuz 2002 – 15 Ocak 2007 yıllarında Tel Aviv Büyükelçiliği yaptı. 24 Ocak 2007 – 21 Ağustos 2009 arasında İkili Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 21 Ağustos 2009’da Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak atandı. 28 Ağustos 2015’de geçici seçim hükümeti olan 63. Türkiye Hükümeti’nde Dışişleri Bakanlığı’na atandı. 11 Haziran tarihli Büyükelçiler Kararnamesi’yle Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevine atandı.