Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Sağlık Sen, “Umarız 2017 mağduriyetlerin giderileceği yıl olur”

İbrahim Ekiz tarafından yapılan

İbrahim Ekiz tarafından yapılan açıklamada özetle şu görüşlere yer verildi: “Türkiye 2016’da etkisi yıllarca sürecek 15 Temmuz gibi bir ihanet sürecini yaşamıştır.  FETÖ denilen terör örgütü ülkemizi iç savaşa sürüklemek adına hain bir plan sahnelemiş, fakat feraseti yüksek Türk milleti şehitler vererek gazi olarak buna dur demiştir.

Bu ihanetin önlenmesinin ardından OHAL ilan edilerek kamuda çok önemli hatta bazı uygulamalarıyla endişe verici bir döneme geçilmiştir. Türkiye Sevdasını her şeyin önüne koyan bir sivil toplum örgütü olarak bizler; kamu görevi yaparken ihanet içerisinde olarak terör örgütleri namı hesabına faaliyette bulunan bir tek kişinin bile kamuda çalıştırılmamasından yanayızdır. Temel kıstasımız terör örgütü üyelerinin kamudan tümüyle temizlenmesidir. Fakat 100 Bine yakın kamu çalışanının FETÖ bağlantısı nedeniyle ihraç edildiği süreçlerde mağduriyetler yaşanmış, at izi it izine karışmış ve masumların canı yanmıştır. Bu konuda yaptığımız uyarılar sonucunda komisyonlar oluşturulmuşsa da mağduriyetlerin sürdüğü görülmektedir. Umarız ki 2017 masumların haklarının iade edildiği ve mağduriyetlerinin sona erdiği bir yıl olur.

OHAL sürecinde kamuya mülakatla personel alımı, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında tüm kadrolar için mülakatın getirilmesi gibi kamuya olan güveni sarsacak, torpil ve adam kayırmayı mevzuat hükmü haline getiren düzenlemeler ne yazık ki hayata geçmiştir.   Bunun yanı sıra devletin memurluğunu sonlandırarak hükümetin memurluğuna geçmek isteyen siyasi irade memurun iş güvencesinin kaldırılması ile ilgili girişimlerine hız vermiştir. Memuru işten atmak çok zor, 657 memur için bir zırh gibi gerçeklikten uzak değerlendirmelerle, OHAL süreci de bahane edilerek bir fırsat ortaya çıkarılmaya çalışılmaktadır.

Ama bunların karşısında biz Türk Memurunu gerçek temsilcisi olarak dimdik duracağız. Devlet memurluğundan taviz vermeyeceğiz İş güvencemiz emeğimiz, ekmeğimiz ve geleceğimizdir. Kesinlikle siyasetçinin keyfine bırakmayacağız.

Biz sendikacılık yaparken yandaş sendika makam odalarında üye yapıyor.

Memur maaşının enflasyon karşısında eridiği,  toplu sözleşmede imza altına alınan ve kanun hükmünde olan düzenlemelerin hayata geçmediği bir seneyi yaşadık. Ocak 2016’da yürürlüğe girmesi gereken 112 çalışanlarına nakdi yemek düzenlemesi tam 9 ay sonra hayata geçti. 9 aylık hak kaybına ise imzayı atan hem sarı sendika hem de bakanlık adeta sünger çekti. Fakat biz bu haksızlığa karşı davamızı açtık. Bu işin de peşini bırakmayacağız.  Şiddete uğrayan ağır iş yüküne maruz kalan sağlık çalışanlarının en önemli iki talebi olan döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payıile ilgili de bu senede bir arpa boyu yol gidilmedi. 3 yıla yakın bir süre önce verilen sözler bu senede tutulmadı.

Çalışanların taleplerine yine kulak tıkandı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ sağlıkta dönüşümde ikinci fazda geçeceklerini açıklamıştır. Birinci faz çalışanlar için felaket olmuş ücretler düşmüş, iş yükü çoğalmış, şiddet ve mobbing dayanılmaz bir hal almıştı.

Umarız ki 2 fazda sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunur. Çalışanlar için olumlu düzenlemeler hayata geçer.  Atama ve tayinlerde getirilen kısıtlamalar, lisans tamamlamada muallakta bekleyen sorular, üniversite hastanelerinde personel eksikliği başta olmak üzere yaşanan sorunlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalışanların bir türlü karşılanmayan temel talepleri inşallah karşılanır ve çalışanların sorunları çözülür.”