Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Fındığı FI Europe Fuarı’nda tanıtıldı

Karadeniz İhracatçı Birlikleri, sektörün

Karadeniz İhracatçı Birlikleri, sektörün en prestijli etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve dünya gıda endüstrisi profesyonellerini bir çatı altında toplayan Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Food Ingredients (FI) Europe Fuarı’na iştirak edilerek Türk fındığını tanıttı.

İlki 1986 yılında gerçekleştirilen ve bu sene 06-08 Aralık 2022 tarihleri arasında Paris’te düzenlenen fuara yaklaşık bin firma iştirak ederken, söz konusu fuar 20 bin civarında kişi tarafından ziyaret edildi.

Gıda endüstrisindeki ana ürünlerin katkı ve içerik maddelerinin sergilendiği fuarda, çikolata, şekerleme, pastacılık gibi sektörlerde önemli bir içerik maddesi olarak kullanılan fındık da yerini aldı.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, “Açılan tanıtım standında, Türk fındığı ile ülkemiz fındık sektörüne ilişkin tanıtıcı bilgilerin yanı sıra Türk fındık ihracatçılarının iletişim bilgilerinin de yer aldığı broşürler ve fındığın doğrudan çerez olarak tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık dağıtıldı. Öte yandan, ziyaretçilere fındık krokant ve fındıklı draje de ikram edilerek fındığın nihai ürünlerdeki kullanım alanlarına dikkat çekildi.

Standı ziyaret eden profesyonel firma temsilcilerine ürün portföylerine göre kullanabilecekleri fındık formlarından numuneler verilirken, ikili görüşmeler yoluyla fındık talepleri ve iletişim bilgileri alınarak fındık hakkındaki çeşitli soruları da cevaplandırıldı” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Paris Ticaret Başmüşaviri Murat Gören de fuar sırasında standı ziyaret ederek gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerine yönelik başarı dileklerini bildirdi.