Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSO, “DOKAP eylem planı kalkınma sağlayacak”

Bu haberin fotoğrafı yok

Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ordu ilinde yapılan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı 2014-2018 tanıtım toplantısını değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon’un ortak kalkınmasını hedefleyen proje eylem planının bölgemiz ve ülkemize katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Sekiz vilayeti kapsayan bölgenin kalkınması için oluşturulan DOKAP Eylem Planı 2014-2018 genel hatlarıyla Turizm ve Çevresel Sürdürülebilirlik, Ekonomik Kalkınma, Altyapı ve Kentsel Kalkınma, Sosyal Gelişme, Yerel Düzeyde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirildiğini ve planlandığını ifade etti.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; ”Artvin’den Samsun’a kadar bölgenin ulaşım, turizm, sanayi, eğitim ve tarım alanlarında gelişimi hedeflenmektedir. Yeni yatırımlar ve mevcut yatırımların modernizasyonunu amaçlayan eylem planı genel hatlarıyla incelenmiştir. Ön inceleme sonucunda bölgemiz için önemli yatırımlar dikkat çekmektedir. Burada DOKAP Başkanı Ekrem Yüce Beyin emeklerini takdir ediyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde detaylı inceleme çalışmalarından çıkacak rapor yetkili makamlar ile paylaşılacaktır. DOKAP Eylem Planındaki hedef, bölgenin dengeli kalkınmasına fayda sağlamaktır” dedi.

GTSO Başkanı Çakırmelikoğlu DOKAP Eylem Planında Giresun adına öne çıkan başlıkları da şu şekilde sıraladı;

“Fındık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü altyapı ve çalışmalarının iyileştirilmesi, Giresun Ticaret Borsası tarafından yürütülen “Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası’nın Kurulması” Giresun Adası’nda Turizm ve Botanik Parkı Etüd Çalışmalarının yapımı, Giresun 2.OSB’sinin 2016 yılına kadar altyapı işlerinin tamamlanması, Görele Küçük Sanayi Sitesi’nin yapımı,17 km.lik Görele-Çanakçı Yolunun tamamlanması, Giresun-Şebinkarahisar-Suşehri Yolu ve tünelinin yapılması, Giresun Belediyelerinin altyapı projelerinin 2016 yılına kadar bitirilmesi, Giresun Üniversitesi’nin TOKİ vasıtasıyla Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimler Fakültesi, Sağlık Hizmetleri ve MYO binalarının yapımı ve teknik cihaz altyapısının güçlendirilmesi, Giresun merkezde YURTKUR’a bağlı bin kişilik yeni yurt yapımının 2018 yılına kadar bitirilmesi, Giresun’da iki adet Sosyal Hizmetler tesisinin yapılması, sağlık hizmetlerinde Giresun ilçelerinde yeni hastane binalarının inşası,2500 kişilik Giresun Kapalı Spor Salonu ile Giresun Stadı’nın yapımı ana başlıklar olmak kaydıyla eylem planı şekillenmiştir.”