Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tosya'da orman yangını tatbikatı düzenlendi

KASTAMONU (AA) – Tosya

KASTAMONU (AA) – Tosya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 2019 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında tatbikat düzenlendi.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü Üçoluklar Deposu’nda düzenlenen tatbikatta, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü İsmail Bektaş tarafından orman yangınlarına müdahale teknikleri uygulamaları olarak anlatıldı.

Yangına müdahalede öncelikle can güvenliğini önemine dikkat çekilen tatbikatta, arazözlerdeki yangın ekipmanları ile koruyucu malzemelerin kontrol ve denetimi yapıldı ve yangın söndürme eğitimleri uygulamalı gerçekleştirildi.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, tatbikat sonunda yaptığı konuşmada, ilçenin orman emvali yönünden Kastamonu’nun en zengin ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Tatbikatta yangına olası müdahalelere karşı nasıl ve ne şekilde tepki verilebileceğinin bir anlamda provasının yapıldığını belirten Pişkin, "Tosya'nın toplam yüz ölçümünün yaklaşık yüzde 65'i ormanlarla kaplı arazi olduğu için özellikle orman yangınlarına karşı sizlerin, dakikliği, hızlılığı, disiplini ve çevikliği bizler için çok önemli. Birkaç dakikalık gecikmeler dahi çok büyük facialara yol açabiliyor." dedi.

Tatbikata Tosya Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve işçiler katıldı.