Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Toplama yolda aydınlatma yetersiz”

Giresun Kent Konseyi Başkanı

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu Giresun şehir içi geçişi toplama yolda, aydınlatmanın yetersiz olduğunu söyledi.

Karaibrahimoğlu, Gemilerçekeği ile Valilik arasında kalan bölümün şehrin vitrini ve turizm açısından kalbi olduğunu kaydederek: “Söz konusu bu güzergahta aydınlatma sistemi yetersiz ve ihtiyacı karşılamıyor. Özellikle halkımız ve şehrimize gelen misafirlerin gidebileceği sosyal merkezlerin olduğu stat ile valilik arasındaki bölümün aydınlatması çok daha yetersiz” dedi.

Başkan Karaibrahimoğlu, “Kent aydınlatması; kentin güvenlik, ulaşım, ticari faaliyetlerinin kolaylaşması, sosyal, kültürel ve sanatsal yapıların ortaya çıkarılarak ilgi çekici olmasının sağlanması, kent kimliğinin sergilenmesi gibi konularda önem taşır.  Özellikle sosyal ve sanatsal değerlerini anlamlandıran bir kent güzelleştirme sanatı haline gelmiştir. Sadece kentte yaşayanlar için değil yerli ve yabancı kent ziyaretçileri içinde kenti çekici kılmak önemli bir amaç olmuştur. Kentsel aydınlatma kentlerin gecede yaşanması sosyal ilişki ve etkileşimin sağlanması adına kent planlamasının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Giresun açısından konuyu ele alırsak toplama yolda yetersiz olan aydınlatmanın bir an önce iyileştirilmesi gerekmektedir. Komşu illerimize baktığımızda şehir içi geçişi aydınlatmaları bizim şehrimize göre çok daha iyi durumdadır” dedi.

Söz konusu bu eksiklik için valilik, belediye ve Aksa firmasının bir araya gelerek ortak bir çalışma yürütmesinin sorunu çözeceğini dile getiren Karaibrahimoğlu, “Kent Konseyi olarak bizim görevimiz fikir üretmek ve gerekli yerlere iletmektir. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Giresun için çalışıyoruz. İlgili kurumların bu önerimizi de dikkate alacağına inanıyoruz. Her konunun olduğu gibi bu konunun da takipçisi olacağız” diye konuştu.