Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TKDK’dan ev pansiyonculuğuna destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğü kırsal turizm yatırımlarına hibe desteği sağlamaya devam ediyor.

Nüfusu 20 binin altında olan kırsal alanlarda yapılacak konaklama tesisleri, yeme içme ve rekreasyon tesislerine %55 hibe desteği sağlayan TKDK, yeni çağrı döneminde de yatırımcılarını desteklemeye devam edecek.

Pansiyonlar veya mikro/küçük ölçekli konaklama tesislerinin kurulması için inşaat işleri, donanım tefrişat, eşya alımları desteklenecek bu suretle mevcut binalarda yatak & kahvaltı odalarının yenilenmesi de ayrıca destek kapsamına alınmış olacak.

Bir pansiyonun Turizm İşletme Belgesi alabilmesi için oda sayısının minimum 5 ve bir resepsiyon (lobi) alanının olması gerektiğini belirten İl Koordinatörü Kurşun; “5 oda ve resepsiyon şartı oluşması halinde, ekoturizm kapsamında ev pansiyonculuğu yapmak mümkün olacaktır” dedi.

Kurşun; “Bitişik parsellerdeki birkaç ev A, B C blokları tarzında 5 odayı geçecek şekilde planlanabilir. Özellikle yayla bandında tapusu olan konutların pansiyon veya otele çevrilmesi için tadilat, tamirat ruhsatı alabilmeleri, imar planında ticari alan olarak işlenmeleri ve bu münasebetle iş yeri kullanım ruhsatlarını KONAKLAMA TESİSİ olarak almaları halinde hibe destek kapsamına alınacaktır. Turizm değeri olabilecek konutlar, evler, mekanlar %55 hibe desteği ile 500 bin Avroya kadar olan yatırımlar, KDV muafiyeti ile birlikte desteklenecektir. Sayın Valimizin İl Ekonomi Toplantısı’nda, ev pansiyonculuğunu destekleyelim talepleri doğrultusunda, ekoturizm kapsamında ev pansiyonculuğunu destekleyebileceğimizi belirttik. Bu konuda Sayın Valimiz tüm yerel yönetimlerin gerekli desteği vereceklerini ifade etmişlerdir. Yatırımcılarımızı bekliyoruz” dedi.