Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TKDK’dan 35 projeye 10 milyon lira destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörlüğünce 35 projeye 10 milyon lira destek verilecek.  TKDK Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun’da hayvancılık projelerinin yoğun olarak alındığı bir çağrı dönemi geçirdiklerini belirtti.

Bu çağrı kapsamında 70 baş hayvan kapasiteli kurulacak olan süt üretim işletmesinin de aralarında bulunduğu 6 proje bulunduğunu dile getiren Kurşun, şöyle devam etti: “Besi hayvancılığında desteklenecek 6 projenin toplam kapasitesi 400 büyükbaş. Bu yatırımlar tamamlandığında, 50 başı programın birinci uygulama döneminden olmak üzere, toplamda 520 baş kapasiteli, AB standartlarında sığırcılık işletmelerini ilimize kazandırmış olacağız.

“Kurşun, hayvancılık sektöründe, AB hibelerinden istifade ederek, et ve süt üretimi yapılan işletmeler bakımından AB standartlarına uygunlukta en az yüzde 5 seviyesine erişmeyi hedeflediklerine işaret ederek, “Bu kapsamda Giresun’da bulunan yaklaşık 91 bin büyükbaş hayvanın minimum yüzde 5’nin, her biri 100 başlık yaklaşık 40 tesiste AB standartları altında üretilmelerini istiyoruz” dedi.

Destekleme programının birinci uygulama döneminde ödedikleri 15 milyon lira hibeden sonra ikinci uygulama döneminin ilk çağrısında da 10 milyon liralık hibe ödemesi için sözleşmeleri imzaladıklarını kaydeden Kurşun, “IPARD II 1. Başvuru Çağrı Döneminde 1 süt üretim tesisi, 6 et üretim tesisi, 1 fındık kırma tesisi, 26 arıcılık ve 1 mermer atölyesi olmak üzere toplam 35 projeye, 10 milyon 91 bin lira hibe desteği sağlanacak” ifadesini kullandı.