Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da “Medya” konulu konferans

Giresun Üniversitesi’ne bağlı Tirebolu

Giresun Üniversitesi’ne bağlı Tirebolu İletişim Fakültesi’nde “Medya ve Medyanın Topluma Etkisi” konulu konferans düzenlendi.  Fakültede gerçekleşen konferansa, Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş sunumcu olarak katıldı.

Tirebolu İletişim Fakültesi Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu Konferans Salonunda fakültenin Yeşilay Topluluğu tarafından gerçekleştirilen konferansta; sunumunu, daha önceden hazırlamış olduğu görsellerle zenginleştiren ve medya konusunu enine-boyuna işleyen Kurdaş, medyanın bir kurgu dünyası olduğunu belirterek, “Eşik bekçilerinin size temin ettiği bir gazete, neyi göstermek istiyorsa, siz de onu görürsünüz. Medya, gücü sürekli yapılan tekrarlardan alır, bu da kimyasal bir silahtan daha tehlikelidir. Medya böylece toplumu bir şekilde teslim alır” ifadelerini kullanıp, bu konuda çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle izlenen Kurdaş, konuşmasında; medyanın toplumdaki gücü ve etkisi üzerinde durarak, toplumun yönlendirilmesinde ve herhangi bir olaya kanalize edilmesinde medyanın rolünün öneminden bahsetti.

Medya araçlarının farklı mecralarda nasıl etkili kullanıldığı konusunda çarpıcı örnekler veren Kurdaş, toplumun bilinçaltında sürekli bir bombardımana maruz kaldığını, bundan dolayı da kişilerin verdikleri kararlarda tamamen özgür iradeleri ile hareket edemediklerini belirterek, farklı odakların bu gücü kendilerine fayda sağlayacak sosyo-ekonomik ortamları oluşturmak için kullandıklarını kaydetti.

Medya ve Medyanın Topluma Etkisi ana başlığı altında sunumunu sürdüren ve hitle iletişim araçlarına da değinen Kurdaş; zaman, emek ve para kaybı gibi nedenlerden dolayı gazetelerin, kolay tüketilen kitle iletişim araçları olmadığını ve eskisi kadar rağbet görmediğini; radyoların ise biraz daha az maliyetle faaliyet gösterebilmelerine rağmen geniş kitlelere ulaşamadığını kaydederek, bu alanda en avantajlı iletişim aracının televizyonlar olduğunu söyledi. Program sonunda Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsmail Cem Feridunoğlu, sunumcu Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Kurdaş’a, fakülte ve Yeşilay Topluluğu adına Teşekkür Plaketi takdim ederken; Kurdaş’da, bu konferansın gerçekleşmesini sağlayan GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’a ve organizede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi.