Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİM ihracat rakamlarını açıkladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM),

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ağustos ayı ihracat rakamlarını Giresun’da açıklandı.
TİM’in her ay farklı bir şehirde düzenlediği aylık ihracat raporlarının açıklandığı basın toplantısı bu ay Giresun’da Liman sahasında yapıldı.
Açıklanan Ağustos ayı ihracat raporuna göre; İhracatın Ağustos ayında yüzde 6,9 artışla 11 milyar 157 milyon dolar olduğu ve son 28 ayın ardından en fazla ihracat artışının gerçekleştirildiği belirtildi.
Açılışta bir konuşma yapan Vali Karahan fındığın konumunun bulunduğu yerden daha iyi bir yerde olması gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti; “Maalesef fındık görmesi gerektiği ilgiyi, dikkati, hürmeti göremiyor. Buda bizim için tabi bir eksiklik. Bununla ilgili çalışmalar var, gayretler var ama neticesi henüz alınmış değil. İnşallah bundan sonra bu toplantıda da vesile olur ve fındıkla ilgili bilincimizin yükselmesine vesile olur. Hayırlı olsun. İhracat meclisimiz bu sene burada açılışı ilimizde yapıyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. İhracatımız inşallah daha yüksek rakamlara ulaşır. Daha çok ülkelere ulaşır. Fındıkta bu konuda önemli bir yer tutuyor. Onun da hem alıcıyı hem satıcıyı hem de üreticiyi memnun edecek bir fiyatla dengelenir diyerek hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Giresun’da fındık ihracat sezonunun açılışının da yapıldığı törende konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracat artışından dolayı büyük gurur yaşadıklarını, önümüzdeki dönemde AB ülkelerine ve Kuzey Amerika’ya ihracatımızın daha yüksek oranlarda artmasını bekliyoruz” diyerek ihracatta artış trendinin süreceğini vurgu yaptı.
Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk ile Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun fındığın bulunduğu durum ve önemi hakkında yaptıkları konuşmaların ardından günün anısına Vali Karahan ve diğer protokol üyelerine birer plaket takdim edildi.
Daha sonra Giresun’da 2015 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren şirket yöneticilerine Sayın Valimiz Hasan Karahan ve protokol üyelerince plaket verildi.
Programın ardından Fındık Tanıtım Grubu organizasyonunda Türkiye’nin en önemli tarımsal ürünlerinden olan fındık ve mamulleri sektörünün yeni ihracat sezonu açılış etkinliği gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Hasan Karahan, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, AK Parti İl Başkan Vekili Kenan Tatlı, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fındık Tanıtım Grubu Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç, TİM ve İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu üyeleri, İlimizdeki Sanayi ve Ticaret Oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.