Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tesise mahkeme kararıyla mühür

Bu haberin fotoğrafı yok

Görele Çavuşlu’da yapılan Katı Atık Tesisinin Ordu Bölge İdare Mahkemesi kararı ile mühürleneceği açıklandı.

Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, dere yatağına yapılan çöp tesisi ile ilgili iptal kararının mahkemeden çıktığını açıkladı.

Yapımı yörede tepkilere neden olan ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi ve Çevre Belediyeler Birliği tarafından yapımı tamamlanan Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu Beldesi sınırları içerisindeki Katı Atık Düzenli Depo Bertaraf Tesisi’nin Ordu Bölge İdare Mahkemesi’nin kararıyla mühürleneceği bildirildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, önümüzdeki günlerde çöp tesisinin mühürleneceğini söyledi. Arslan, “Tesisin bulunduğu yerin dere yatağı olması ve buraya çöp tesisinin yapılamayacağı için avukatlarımız aracılıyla Ordu İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Ordu İdare Mahkemesi’nin 08. 11. 2010 çevresel etki değerlendirilmesi olumlu kararının mahkeme kararı ile iptal edildiği görüldüğünden yine aynı yerde yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi için hazırlanan 20. 01. 2012 tarihli ÇET raporunda ve bu rapor esas alınarak verilen 11.04.2012 tarih ve 2487 sayılı çevresel etki değerlendirmesi olumlu kararında hukuka uyarlılık bulunmamaktadır.
Mahkeme de oraya çöp tesisi yapılmasının doğru olmadığına hükmederek bu çöp tesisinin durdurulmasına karar verdi. Bu karar bize önceki gün geldi. Biz belediye olarak bu çöp tesisini mühürlemek için encümen kararı alacağız ve ardından mühürleyeceğiz. Bu mühürleme olayını önümüzdeki birkaç gün içinde gerçekleştireceğiz” dedi.
“Biz yetkililere yıllardır söylüyoruz bu tesisin yeri burası değil diye ama bizi kimse dinlemedi” diyen Arslan “Buraya 16 milyon lira para harcandığı söyleniyor. Şimdi bize soruyorlar ‘bu kadar paraya yazık değil mi ?’ diye. Biz de aynı şeyi söylüyoruz bu tesis yapılmadan önce de söyledik şimdi de söylüyoruz. Bu tesisin yeri burası değil. Çöpü ayrıştırmadan vahşi depolama yapılıyor ve çöp kokusu beldeyi sardı. Çöpün suyu dereye akıyor ve biz de o dereden beldeye su veriyoruz yazık değil mi?” şeklinde konuştu.

BEKİR ÖZTÜRK