Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

TERÖR NASIL ÖNLENEMEZ!

Bir kere bu yol ve yöntemlerle terör önlenemez.

Terör örgütlerine bir yandan silah verip öte yandan savaş açmakla terör önlemez. Bir yolla terör örgütlerine para aktarıp diğer yandan koalisyon kurmakla terörün önüne geçilemez.
Terör örgütlerine hem eleman ve lojistik destek sağlayıp hem de üzerlerine bomba yağdırarak terör ortadan kaldırılamaz.
Bu anlamda dünyada çok komik şeyler oluyor.
Geçmişte başka terör örgütleri vardı bugün başkaları var. Ve koskoca dünya ülkeleri kafa kafaya vermişler bu örgütlerle nasıl baş edeceklerini düşünüyorlar öyle mi?
Dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip en ileri ülkeleri üç beş çapulcunun hakkından gelemiyorlar öyle mi?
İstihbarat onlarda, en gelişmiş silahlar onlarda, en iyi eğitilmiş askerler onlarda, toplar tüfekler tanklar onlarda, para onlarda, teknoloji onlarda ama Orta Doğu çölünde ilkel yöntemlerle dünyaya kafa tutan terör örgütlerini yenemiyorlar öyle mi?
Güldürmeyin insanı!
Terör örgütlerinin en önemli eylem aracı nedir? Silah.
Nereden bulurlar, nereden temin ederler bu silahları? Bu salahları satın alacak parayı nereden elde ederler? Tornavida ile eğe ile silah mı üretiyorlar? Yoksa silah almak için mağaralarda para mı basıyorlar?
Peki elemanı nereden buluyorlar, bunları nerede eğitiyorlar, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını nasıl gideriyorlar? Koskaca devletler askerlerini bakmakta zorlanırken terör örgütleri bu işi hiç zorlanmadan yapıyorlar.
İşte bu sorulara cevap veremediğimiz sürece terörü önleyemeyiz.
Daha önce bu coğrafyada başka terör örgütleri vardı bu gün başkaları var.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinde bir telaştır gidiyor. Toplantılar, görüşmeler, görüş alış verişleri, savaş planları, saldırı taktikleri, emir komuta, sınır ötesi harekât, tezkere, koalisyon güçleri ve daha neler neler…
Yemin ederim ki bu yöntemle bu örgütlere bir şey yapamayacaklar. Binlerce asker ölecek, milyonlarca sivil can verecek, felaketlerin ardı arkası kesilmeyecek, oluk oluk kan akacak, göz yaşları sel olacak,şehirler yerle bir edilecek ama terör önlenemeyecek.
Bu kadar dünya ülkesi bir araya gelecek, güç birliği yapacak, ordular birleşecek, uçaklardan bomba yağacak ama terör önlenemeyecek öyle mi? Evet aynen öyle!
Bütün bunları yapana kadar bu örgütlere silah verenler silah vermeyi durdursa olmaz mı? Para sağlayanlar para akışını kesse olmaz mı? Eleman sağlayalar eleman teminin durdursa olmaz mı?
Öncelikle silah… Terör örgütlerine silah satanlar silah vermeyi durdursunlar!
Para sağlamayı durdursunlar, eleman sağlamayı durdursunlar yeter.
Şu sıralar adı geçen terör örgütü silahı nereden alıyor? Bu kadar parayı nereden buluyor? Elemanlarını nereden ve nasıl sağlıyor?
Bu örgüte karşı dünyanın en gelişmiş ülkeleri koalisyon kurma hazırlığı içindeler. Sakın bu örgüte silah ve parayı aynı ülkeler sağlıyor olmasın!
Dünyada en gelişmiş silahları bu ülkeler yapıyorlar. Bazen silah sattıkları başka ülkelere bile ambargo uyguluyorlar, terör örgütlerine de uygulasalar ne kaybederler? Yoksa sattıkları silahların nerelere gittiğini bilmiyorlar mı?
Terörü önlemenin en kestirme yolu bu örgütlere silah satmamak veya vermemek. Sonra para sağlamak, eleman geçişlerine engel olmak…
Ben inanıyorum ki bugün terör örgütlerine savaş açmaya hazırlanan ülkeler bu örgütlere silah vermeyerek her şeyi bir anda yok edebilirler.
Hem silah vereceksiniz hem de silah verdiklerinize savaş açacaksınız. Bir de bu savaşı kaybedeceksiniz. Dilim varmıyor ama gerçekten çok komik!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678