Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Temiz deniz için farkındalık organizasyonu

‘eurodesk Türkiye Temas Noktası’

‘eurodesk Türkiye Temas Noktası’ olan Giresun Belediyesi öncülüğünde eğitim kurumlarının da desteğiyle birlikte 9 Mayıs Avrupa Günü ve Çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla, kumsallarda denize taşınan atıkların aşırı dalgalanma sonucu kıyıya vurmasıyla oluşan atıklar temizlendi.

Şehrin Batı yakasında bulunan Plajlar Bölgesi’nde gerçekleştirilen temizlik çalışmasıyla birlikte söz konusu bölge daha iyi bir görünüme kavuşmuş oldu.

Giresun Belediyesi Kültür İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği farkındalık etkinliğine, Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, Giresun Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ve Çevre Sorunları Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi üyeleri katıldı.

Toplanan atıklar sonrası, GÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Arzu Aydın Uncumusaoğlu etkinliğe katılan öğrencilere ve gönüllülere atıklarla ilgili bilgilendirmede bulunarak, çevreye olan etkilerini anlattı. Ayrıca, mikro plastik üzerine çalışma yapılırken ürünler ve plastikler incelendi.

Giresun Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen bu tip farkındalık arttırıcı etkinlikler; sıfır atık, mavi deniz ve su varlıklarının korunmasına destek olmasının yanı sıra, bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla gerçekleşiyor.

Denizlere ulaşan kirliliğinin %80 oranında karadan kaynaklandığı göz önünde bulundurulduğunda alınan çevre koruma ve atık oluşumunun azalmasına yönelik tedbirlerin her biri denizlerin korunmasına katkı sağlıyor.