Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Telefon dolandırıcıları amaçlarına ulaşamadı

Bu haberin fotoğrafı yok

Keşap İlçesinde meydana gelen iki ayrı olayda dolandırıcılar amaçlarına ulaşamadan emniyet güçleri tarafından engellendi.
F.G. isimli vatandaşa telefonda kendisinin polis olduğunu öne sürerek “Şu anda ikametinde arama yapılıyor, kuyumcu soygunundan dolayı  kimliğin hırsızlık yapılan iş yerinde bulundu, olay ile ilgili ilk zanlı sensin, elinde altın var ise  bozdur ve  bozdurduktan sonra  altının parasını ve varsa diğer paranı M.B. isimli şahsın posta çeki hesabına yatır, yarım saat sonra zanlıları yakalayıp parayı geri iade edeceklerini” söyleyen dolandırıcılar, daha önce yapılan önleyici ve bilgilendirici çalışmaları neticesinde Postahane çalışanlarının dikkati ile yapılan ihbar üzerine dolandırma girişimi engellendi. Bir diğer olayda ise Y.A. isimli vatandaşa telefonda kendisini Başkomiser olarak tanıtan şahıs, Y.A.’nın eşinin dikkati üzerine amacına ulaşamadan engellendi.
Giresun İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada, “Bu tür dolandırıcılık olaylarının önüne geçebilmek amacıyla  vatandaşlarımıza, Banka ve PTT gişe memurları, vezne çalışanları ve güvenlik görevlilerine yönelik eğitici ve bilgilendirici çalışmalarımıza devam edilmektedir.” denildi.