Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tekelci zihniyet yine düğmeye bastı!

GZO Başkanı Karan; “Tekelci

GZO Başkanı Karan; “Tekelci zihniyet ve işbirlikçileri bir yandan üreticinin ürününü ucuza almanın hesabını yaparken, diğer taraftan da kendi öz sermayesi ile ürün alan yerli sanayici ve manavları da batırarak, aradan çıkarmanın derdinde.”

“ÜRETİCİLER KESİNLİKLE PANİK HAVASINA KAPILMAMALI”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, serbest piyasada 26 lira seviyelerinden 1-1,5 lira gerileyerek 25 liranın altına düşen fındık fiyatlarını değerlendirdi. Karan, fındık fiyatında oluşturulmaya çalışan panik havasına ve spekülasyonlara üreticilerin aldanmamasını istedi. Fındık fiyatındaki düşüşün arkasında tekelci zihniyetin bulunduğunu savunan Karan, sezon başı yüklü miktarda şu anki fındık fiyatlarının çok çok altında alivre satış yapan tekelci zihniyet ve yandaşlarının, piyasada baskı oluşturmaya çalıştığını kaydetti. Bu sezon fındıkta güç ve kontrolün üreticinin elinde olduğunun bir kez daha altını çizen Karan, son günlerde fındık fiyatındaki düşüşe aldanarak bazı üreticilerin pazara ürün indirdiğine şahit olduklarını, üreticilerin kesinlikle yaratılmak istenilen panik havasına kapılmamasını gerektiğini söyledi.

“ÜRETİCİNİN ÜRÜNÜNÜ UCUZA KAPATMANIN DERDİNDELER”

Üreticileri tekelcilerin oyununu bozmaya ve kontrolü ellerinde tutmaya çağıran Karan, “26 lira ve üzerinde işlem gören fındık fiyatı ne oldu da birden düşüşe geçti. Piyasada arz fazlası ürün mü oluştu? Alıcıların tabiriyle fındık fiyatı arz ve talebe göre oluşuyorsa bu sezon ürün az, talep fazla. Evdeki hesapları çarşıda tutmayanlar, üreticinin ürününü ucuza kapatmanın derdinde. Bir hafta öncesine kadar kilosu 26 liradan ürün alan sanayici ve manavın deposundaki ürünün kilogramı şu anda 24,5- 25 lira. Buda kilogramda 1-1,5 lira zarar demek. Tekelcilerin şu anda yapmak istediği yerli sanayici ve manavları köşeye sıkıştırarak, kendi komisyoncuları aracılığıyla üreticinin elindeki ürünü belirlediği fiyattan almaktır. Bu oyuna kesinlikle ve kesinlik müsaade edilmemeli. Üreticilerimiz panik havasına girerek, ürününü alelacele pazara indirmemelidir” dedi.