Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taş Devri Diyeti Nedir? Taş Devri Diyeti Listesi

Taş devri diyetini bir

Taş devri diyetini bir diyet türünden farklı olarak aslında bir yaşam biçimi olarak bilinmektedir. Taş devri insanlarının beslenme şeklidir. Son yıllarda moda bir beslenme şekli olmuştur.

Bu yaşam biçimini farklı kılan o devirde yaşayan insanların hayatları boyunca böyle yaşamalarıdır. Güçlü ve sağlıklı bedene ulaşmak için bu süre biraz uzun işler. O dönemde insanlar avcılıkla beslenirlerdi. Tarımcılık fazla gelişmemiştir. Bu sebeplerden dolayı insanlara hazır gıdalar tamamen yasaktır. Özellikle un ve şeker içeren yiyecekler taş devri diyetinde yer almaz. Her yiyeceğin kesinlikle doğal olması gerekçesini sunar. İşin içinde avcılıkta olduğundan yiyeceklerin çiğ yenmesi savunulur.

Taş Devri Diyeti  Nasıl Yapılır?

İlk olarak başlanılması gereken karbonhidrat dengesidir. Gün içerisinde tükettiğimiz yiyeceklerin yani sebze ve meyvelerin içinde yeteri miktarda aslında karbonhidrat vardır. Unlu şekerli yiyecekler tüketildikçe vücutta karbonhidrat seviyesi artar. İnsülin direncini arttırır. İçerisinde şeker olan meyveler sınırlı günde en fazla bir porsiyon yenebilir. Sebzeler az pişmiş veya çiğ bolca yenebilir. Süt ve süt ürünlerine gelince günlük tüketilmeli, pastörize tüketilmemelidir. Kahve ve alkol tüketimi önerilmez.

Her şeyin doğal olanı kullanılmaktadır. Gün içerisinde yeşillik tüketilebilir. En önemli besini kırmızı et tüketmektir. Gün içerisinde tüketilecek kadar tüketilmelidir. Taş devrine göre pişirilmesi de bir o kadar önemlidir. Aynı durum balık ve tavuk içinde geçerlidir. Balık ve balık yağı serbest, ızgara buğulama pişirilebilir.

 Taş Devri Diyeti Faydaları Nelerdir?

 

l Kilo kaybını destekler.

l Protein ihtiyacını destekler.

l Kan şekerini düzenler.

l Besin eksikliğini düzenler.

Bir diğer bahsedilmesi gereken konu su içimidir. Zaten herhangi bir diyet uygulanmaksızın su içimi oldukça önemlidir. Günde en az 2,5-3 litreye yakın su tüketilmelidir.

Yasaklı Gıdalar Nelerdir?

l Baklagiller

l Rafine şeker

l İşlenmiş paketli gıdalar

l Nişastalı sebzeler

l Tahıllar

l Kafeinli veya şekerli içecekler

​​​​​​​Tüm taş devri gıdalarının sağlıklı olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Kızarmış domuz pastırması, geleneksel tereyağı ölçülü tüketilmesi beklenir. Birçok besin alımını engellediğinden herhangi bir sağlık kısıtlaması olanlar için uygun değildir. Diyabetiniz var ise beslenme değişikliği yapmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır. Ve ayrıca dinlenmek unutulmamalıdır.

Bu yapılan yaşam biçimi ile hızlı kilo kayıpları yaşayabilirsiniz. Yağ depolanması azalabilir. Fakat zayıflama ve yağ yakma garantisi de olmayabilir. Yağ yakmak için kalori açığı oluşması gerekir. Antrenman oldukça önemlidir. Ama sadece kas geliştirmek için istenen taş devri pek uygun olmayabilir.

Pahalı bir yaşam biçimine dönüşebilir. Proteinimizi tamamen etten almaları gerekebilir. Bu da pahalı hale gelmesine sebep olur. Ama şu da var ki sadece et alımı olarak düşünülmemelidir. Et ve balık tüketimi yanında yeterince sebze tüketmeye özen gösterilmelidir. Aksi taktirde lif alımı azalacağından sindirim ve boşaltım sisteminde sorunlarla karşılaşılır. Bunun için en önemli etken kendinize uygun gördüğünüz bir diyetisyenden yardım almak olacaktır.

Diğer başarılı diyet programları için diyetio’yu takip etmeyi unutmayın!