Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TARSİM’den üreticilere sigorta uyarısı

Bu haberin fotoğrafı yok

Eynesil’de Tarım ürünlerinin sigortalanması hakkında seminer yapıldı. Eynesil Müftülük Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde TARSİM Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu katılanlara Tarım Sigortaları ile ilgili olarak bilgi verdi. Tarım Sigortaları Havuzunun sigortadan çok bir ürün destekleme gibi algılanması gerektiğini de vurgulayan Yaşaroğlu, başta fındık olmak üzere, kivi, arı ve diğer tarım ürünlerinde yapılacak olan sigorta ile ilgili olarak katılımcılara seminer verdi.2014 yılında fındıkta meydana gelen don olayından sonra fındık üreticilerinin TARSİM’e daha çok ilgi gösterdiklerini de belirten Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, “Tarım ürünlerinde oran olarak fındık en çok desteklenen ürünler arasında yer almaktadır. Kayısıda destekleme oranı yüzde kırklarda iken bu oran fındıkta yüzde seksen dörttür. Ürününüze sigorta yaptırdığınız anda o ürününüzü hasat edip depoya koymuşsunuz demektir” dedi.
Bölgemizde en çok fındık kivi ve son yıllarda arıcıların sigorta yaptırdıklarını da belirten Yaşaroğlu TARSİM’in hayvancılık ve arıcılık dâhil her türlü tarımın ürünlerini desteklediğini hatırlattı. Yaşaroğlu, “Son yıllarda iklimlerde ciddi bir şekilde değişiklikler meydana gelmiştir. Bu değişiklikler tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımsal faaliyetleri olumsuz yönde etkilemektedir. Karadeniz Bölgesinde etkili olan don riski başta olmak üzere dolu, fırtına, heyelan olayı sonucu başta fındık olmak üzere pek çok ürünün zarar görme riski vardır. Çiftçilerimizin doğal afetlerden görecekleri zarardan korunmasının en kolay yolu ise tarım sigortasıdır” dedi.
Yapılan açıklamada, fındık ürünü için sigorta sürecinin 2 Kasım 2015 tarihinde başladığı ve 5 Mart 2016’da da sona ereceği, kivi için sigorta sürecinin ise 21 Şubatta sona ereceği belirtildi. Eynesil’deki TARSİM bilgilendirme toplantısına Eynesil Ziraat Odası başkan ve personeli, Ziraat Bankası müdürü ve bazı personeli, bazı köy ve mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı.

Ahmet Ceylan