Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi kemer köprülere koruma

Tirebolulu Tarih Sanatçısı Savaş

Tirebolulu Tarih Sanatçısı Savaş Odabaş’ın yaptığı girişimler sonucu, tescili istenen 3 köprüden sadece Kurucakale’deki Kemer Köprü’ye onay verildi.

Tirebolu genelindeki sanat eserlerini ortaya çıkarmak ve bu eserlere kimlik kazandırmak amacıyla yola çıkan genç Sanat Tarihçisi Savaş Odabaş, son olarak ilçedeki Kemer Köprülere el attı. Bu köprülerin gün yüzüne çıkarılması yolunda çalışmalar başlatan ve ilçede bulunan Kemer Köprülerle ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne başvuran Sanat Tarihçisi Odabaş, söz konusu köprülerin koruma altına alınması için girişimlerde bulundu.

Tirebolu’nun çeşitli semtlerinde yer alan Molla Boğazı Köprüsü ile Çiftlik Kemer Köprüsü ve Kurucakale Kemer Köprüsü için ilgili Bölge Müdürlüğü’ne talepte bulunan Sanat Tarihçisi Odabaş, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, bu 3 köprüden sadece birine (Kurucakale Kemer Köprüsü) tescil aldığını ifade ederek, diğer 2 köprünün de ilgili müdürlüğün himayesine alındığını kaydetti.

Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne sunduğu tarihi köprülerle ilgili olarak söz köprülerin tespit ve ortaya çıkarılmasında kendisine yardımcı olan doğa tutkunları Sevgi Yılmaz ve Mehmet Çankaya’ya teşekkür eden Odabaş, Tirebolu’da bulunan Kemer Köprülerden Kurucakale Kemer Köprüsü’nün tescil edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken; sanat eserlerine sahip çıkmanın önemli bir iş olduğunu söyledi ve bu konuda herkesten yardım beklediğini sözlerine ekledi.