Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

STK’lardan darbe girişimine tepki

Giresun’da Kurulu bulunan sivil

Giresun’da Kurulu bulunan sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcileri 15 Temmuz’da ki darbe girişimini Atatürk Anıtı önünde yaptıkları basın bildirisi ile tepki gösterdiler.

Giresun’da teşkilatı bulunan siyasi parti il başkanları ile Sivil Toplum Örgütü çatı kuruluşları temsilcileri,15 Temmuz FETÖ terör örgütü darbe girişimine yönelik ortak basın bildirisiyle süreci kınadılar.  Darbe girişimine tepki amaçlı yapılan ortak basın bildirisini Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu okudu. Ortak bildiri şu şekildedir; “Bugün buraya, Giresun’da teşkilatı bulunan, siyasi partilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın çatı örgütleri olarak, 15 Temmuz’da darbe girişimine yönelmiş FETÖ terör örgütüne tepkimizi koymak üzere toplanmış bulunuyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiş, bu aziz millet ikinci kurtuluş savaşını da böylelikle vermiş ve ayağındaki prangalardan kurtulmuştur. Ayrıca başta Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerimizin liderleri ve Meclis dışında yer almasına rağmen her dakika tepkilerini ortaya koyan partilerimizi cunta heveslileri karşısında dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz. Bu hain kalkışımın akabinde halkımız, Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış ülkemizin bağımsızlığı ve birlikteliğine kastedenlere canları pahasına engel olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, halkımızın kahraman iradesi sayesinde bir uçurumun eşiğinden dönmüş, kazanan demokrasi olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren ülkemiz için yapacağımız en iyi şey, barış ve kardeşliğimizi daha da perçinlemektir. 15 Temmuz darbe girişimi bir ihanetin resmidir. Dünya bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin birlikte tek vücut olmasına şahittir. Bu birliktelik; Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasının ana etkenlerinden olan asil duruşumuzun siluetidir. Bu duruş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabında ifade ettiği gibi; Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur, sözünün kanıtıdır. Türk milleti, 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi bağımsızlığına yönelik yapılacak her türlü tehdide karşı vereceği cevabı, dosta düşmana tekrar göstermiştir. Bizler Giresun’da faaliyet yürüten siyasi parti temsilcileri ve STK’lar olarak Giresun’dan bir kez daha bunu tüm dünyaya ilan ediyoruz ki; Türkiye üzerinde emeli ve planı olanlara bu millet tarihte dur dediği gibi bundan sonrada geçit vermeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve necip Türk milletine sabırlar, yaralılara acil şifalar dileriz.”