Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

STK’LAR “SAMSUN-SARP DEMİRYOLU” DİYOR

Doğu Karadeniz’in en büyük

Doğu Karadeniz’in en büyük STK’ları Samsun-Sarp demiryolu hattı için tek yürek oldu. Aralarında GESOB ile GTSO’nun da bulunduğu STK temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan yardımcıları Nurettin Canikli ve Numan Kurtulmuş ile Ulaştırma Bakanı Ahmet Yıldırım’a açık mektup yazarak, “Bölgemizin en acil, en zaruri ihtiyacı olan Doğu Karadeniz demiryolu projesinin gerçekleşmesi için sizlere inanıyoruz, güveniyoruz, saygılarımızla” dediler.

Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Artvin illerinin Esnaf Odaları Birlikleri başkanları ile Ticaret Odası Başkan ve Yöneticilerinin bulunduğu bölgedeki en büyük STK temsilcileri Samsun-Sarp demiryolu projesinin hayata geçirilmesine yönelik kampanya başlattılar. Bölgenin büyük STK’larının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Numan Kurtulmuş ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a açık mektup yazarak” Bölgemizin en acil, en zaruri ihtiyacı olan Doğu Karadeniz demiryolu projesinin gerçekleşmesi için sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz saygılarımızla” dedikleri öğrenildi.

KARA, “KARADİNİZİN KURTULUŞU DEMİRYOLU”

GESOB Başkanı Ali Kara, “Havalimanımız gerçekleşmiş olmasına rağmen, demiryolu da bölgenin çok önemli bir ihtiyacı. Doğu Karadeniz Bölgesi maalesef bundan mahrum bırakılmış. Oysa bu proje yıllar önce gerçekleşmeliydi. Çok geç kalınmış bir proje. Demiryolu yani hızlı tren kalkınma, hızlı tren refah demektir. Bu da bölgenin kurtuluşudur”

GÜNAYDIN, “DEMİRYOLUYLA KADERİMİZ DEĞİŞECEK”

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın da, “Türkiye Cumhuriyetinde demiryolunun gelmediği tek bölge Doğu Karadeniz. Bu bölgede demiryolu hem lojistik, hem de insan taşımacılığında çok önemli bir görev üstlenecek. Bölgeye geliş gidiş kolay olunca daha yoğun bir turizm ve ticaret hareketi yaşanacak. Bu da bölgenin ekonomisine olumlu yansıyacak. Bence bölgenin kaderi demiryoluyla değişecek. Çok acil gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.