Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sözleşme süreci bitti halk otobüsü çalışmadı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da halk arasında “Yeşil” olarak bilinen ve Küçüklü ile Esenbük arasında çalışan 2 nolu Halk Otobüsü sefere çıkmayınca vatandaş perişan oldu. Otobüsü Belediyeden kiralayan firmadan “Zararına çalışıyoruz,  ihaledeki kiralama sürecimiz sona erdi artık yokuz” açıklaması geldi.

Giresun’da dün halk arasında “Yeşil” olarak bilinen ve Küçüklü ile Esenbük arasında karşılıklı olarak çalışan 2 nolu halk otobüsü sefere çıkmayınca vatandaşlar perişan oldu. Çok sayıdaki vatandan gazetemizi arayarak halk otobüsünün neden çalışmadığını öğrenmek istedi.
FİRMA YETKİLİSİ, “SÖZLEŞME SÜREMİZ BİTTİ ARTIK YOKUZ”
Küçüklü ile Esenbük arasında karşılıklı olarak sefer yapan ve özellikle Teyyaredüzü Mahallesi içerisinden de geçişi ve düzenli çalışması ile halk arasında büyük rağbet gören halk otobüsünü işleten firmanın yetkilisi Hamdi Çakır” Belediye ile olan sözleşmemiz sona erdi, yeniden anlaşma imkanı olmadı, bize diğer otobüs firmasına olan kolaylığı göstermediler, bizde bu yüzden bıraktık” dedi.
Çakır, özellikle Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasına yönelik ısrarının kendilerine büyük darbe vurduğunu söyledi.
BELEDİYE HEMEN EL ATMALI
Vatandaşlar ise toplu taşıma yapmanın belediyenin asil görevi olduğunu belirterek, “Hemen yeniden ihale yapıp halk otobüsünün çalışmasının sağlanmasını istediler. Vatandaşlar,  toplu taşım işinin dolmuşların insafına terk edilmemesini de kaydettiler.