Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sokakbaşı projesi hayata geçiyor

Giresun Belediyesinin mega projeleri

Giresun Belediyesinin mega projeleri hız kesmeden devam ediyor.

Tamamlanarak halkın hizmetine sunulan veya yapımı devam eden projelerin ardından şimdi de ‘Sokakbaşı Yöresel Ürün Pazarı (Hediyelik Eşya Çarşısı) ve Meydan Düzenleme Projesi’ başlıyor.

Bu kapsamda dev projenin 1. etabının yapım işi ihalesi gerçekleşti. Sokakbaşı’nda belediye otoparkı üzerine uygulanacak olan projenin toplam alanı 1100 m2 olup iki katlı olarak inşa edilecek. Projede zemin katta 9 dükkan, 1. katta 9 dükkan olmak üzere 40-45 m2 büyüklüğünde toplam 18 dükkan bulunuyor. Yine proje alanı içerisinde kadın kooperatifinin kullanabileceği yöresel ürün ve hediyelik eşya satışına uygun dükkanlar ile kafede yer alıyor.

Projenin 2. etabında ise 1. etap karşısındaki 159 ada,14,15,16,17,18,33,34 parselleri (belediye dükkanları, pazar alanı) kapsayan alan için projelendirme süreci tamamlandıktan sonra yapım işi ihalesi gerçekleşecek. 2. etap proje alanı yaklaşık 1500 m2 olup, proje kapsamında çevre ve meydan düzenlemesi (peyzaj) ile 6 adet 30 m2 büyüklüğünde satış dükkanı bulunuyor.

ŞENLİKOĞLU: “ÇOK DEĞERLİ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu vaat etmiş oldukları tüm projeleri tek tek hayata geçireceklerini söyleyerek: “Biten projelerimiz var, devam eden projelerimiz var. Şimdi de ‘Sokakbaşı Yöresel Ürün Pazarı (Hediyelik Eşya Çarşısı) ve Meydan düzenleme Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Sokakbaşı şehrimizin en eski ve çok özel bir semti olup, tarihi ve kültürel birçok özelliği barındırmaktadır. Kendi özünün yanında tarihi okulları, özgürlük yolunu, kaleyi, müzeyi, zeytinlik semtini kapsamakta veya bağlantısı bulunmaktadır. Turizm açısından da çok değerli bir semtimizdir. Türkülere konu olmuştur. Dolayısıyla Sokakbaşı’mızı güzel bir proje ile yeniden canlandırmak, hareketlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda projemizin 1. etabının startını verdik. Tüm mahalle halkının ve Giresunluların çok beğeneceği projemizi kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden Giresun’umuza hayırlı olsun” dedi.