Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siyanürle “Altın” aramaya vize yok!

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, Koza grubu tarafından Yavuzkemal’e bağlı Konutlu ve Yuva köylerinde siyanürle altın aranmasına Giresun’dan ret cevabı verdiklerini söyledi.
Gürel, bu konuda ilgili kurumlarca hazırlanan olumsuz ÇED raporunun Orman ve Su İşleri Bakanlığına gönderildiğini açıkladı.

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi’nde bulunan Konutlu ve Yuva köyünde Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafında siyanür ile altın araması yapılacak olması ile ilgili olarak hazırladıkları ÇED raporunu Orman ve Su İşleri Bakanlığına gönderdiklerini açıkladı. Çevrecilerin ve yöre halkının doğayı tahrip edeceği ve su havzalarını zarara uğratacağı gerekçesiyle karşı çıktıkları siyanürle altın arama faaliyeti ile ilgili olarak konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, “Biz Giresun’da Çevre ve Şehircilik müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve orman Müdürlüğü yetkilileri ile yörede incelemelerde bulunduk, siyanürle açıktan altın aranmasının bölgede büyük tahribata yol açacağını belirledik ve ilgili kurumlarca hazırlanan olumsuz ÇED raporunu bakanlığa gönderdik” dedi.