Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sinema Okuryazarlığı

Sinema insanla buluştuğu andan

Sinema insanla buluştuğu andan günümüze kadar olan süreçte sürekli gelişim göstererek hepimizin hayatında iz bırakan bir sanat dalı haline gelmiştir. İnsanı her daim mutlu etmeyi başaran, günlük sorunlardan uzaklaştıran, rahatlatan sinema;  kendi hayatımızdan çıkıp iki saatlik zaman dilimlerinde bizleri başka yaşanmışlıkların tanığı yaparak vazgeçilmez olmayı başarmıştır.

İzleyeceğimiz filmleri seçerken sadece senaryo ile ilgilenmez birçok farklı dinamiği değerlendiririz. Bu dinamiklerden belki de en önemlisi yönetmenin kim olduğudur. Bir gösterme sanatı olan sinemada elbette ki yönetmenlerin bakış açılarıyla ilgilidir. Yönetmen biyografilerini incelemek onlardan yola çıkarak filmleri seçmek ve analiz etmek kolaylaşır.

Yönetmen biyografilerine ulaşabileceğimiz uluslararası ve yerel platformlar bulunmaktadır.  Film sektöründe izleyici üzerinde etkin olmaya başarabilen sinema tanıtımı ve değerlendirmeleriyle ünlenen uluslararası platformlardan en önemlisi bir tıkla ulaşabileceğimiz IMDB’dir. Bizleri dil seçenekleri nedeniyle zaman zaman anlaşılmazlık içinde bıraksa da kaliteli içerikleri kullanıcıyla buluşturur.

Yerel platformlarda ise yönetmen biyografilerinden, oyunculara, film fragmanlarına, film değerlendirmelerine  kadar detaylı ve yaratıcı içerikleri bizlere sunan aktuelsinema.com’u tercih edebilirsiniz . Aktuelsinema.com film seçiminizi etkileyen en önemli dinamiklerden biri olan yönetmenler ile ilgili bütün detaylara ulaşabileceğimiz yönetmen biyografisi içeriğine sahip. Ayrıca bilgimizi ölçümleyebileceğimiz mini testlerle keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak quiz bölümü oluşturulmuş.

Benzeri sitelerden faydalanarak kolayca sinema sektörü ile ilgili donanımızı arttırabilir, vizyona girecek olan filmleri takip edebilir ve film seçimimizi kolaylaştırabiliriz.