Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Siloların yıkılması yılan hikayesine döndü

Kamuoyunda çok büyük tepkilere

Kamuoyunda çok büyük tepkilere yol açan Giresun Limanı’ndaki siloların yıkılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yıkın” talimatının akıbetini soran gazetecilere AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk; “Limandaki siloların bir çözüme bağlanmasını bizde istiyoruz. İlgili firmaya Sayın Ulaştırma Bakanımız talimatı vermiş, ‘bu işi çözün’ demiş, Özelleştirme İdaresi ile görüşmeler devam ediyor” yanıtı verdi. AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ise; “Cumhurbaşkanımızın talimatı bizim için emirdir, limandaki silolar yıkılacak, resmi süreç devam ediyor” cevabını verdi.

AK Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Kadir Aydın, dün Giresun Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. Öztürk ve Aydın, Giresun’da görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Giresun’da yapılan ve yapılacak hizmetler ve projeler hakkında bilgiler veren Öztürk ve Aydın, daha sonra gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Giresun Limanı’ndaki siloların yıkılması talimatının akıbetini sorması üzerine söz alan Cemal Öztürk, “Bütün kontrol Özelleştirme İdaresinde olduğu için biz silolar konusunda müdahil olamadık. Geldiğimiz noktada Sayın Cumhurbaşkanımız siloları görünce çok üzüldü, şehrin önü kesilmiş, bir çözüm bulun, ‘gerekirse yıkın’ diye bir talimat verdi. İlgili firmada zaten; ‘Cumhurbaşkanım bana bu limanı kapat derse, ben limanı kapatırım’ diyor. 100 milyonun üzerinde yatırım yapmış; ‘gerekirse tek kalemde silerim’ diyor. Netice itibariyle limanın şehrimize ekonomik olarak, istihdam olarak bir katkısı var mı, var. Ancak biz Giresun’un milletvekiliyiz, bizim önceliğimiz Giresun insanının mutlu olmasıdır, istifade etmesidir. Sonuç olarak Giresun’un menfaati neyse biz oradayız” cevabını verdi.

AYDIN; “CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATI EMİRDİR”

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Limanı’ndaki silolar hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği “yıkın” talimatı hakkında dünkü basın toplantısında yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var, Cumhurbaşkanımızın talimatı bizim için emirdir, silolar yıkılacaktır ama hukuk çerçevesinde, kırmadan ve dökmeden. Cumhurbaşkanımızın sözünü yerde bırakmayız. Siloların yıkılması konusunda resmi işlemler devam ediyor” ifadelerini kullandı.