Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıkta şiddete “HAYIR”

Sağlık Sen’den yapılan açıklamada;

Sağlık Sen’den yapılan açıklamada; “Giresun Merkez Soğuksu Aile Sağlığı Merkezinde üyemiz Doktor Özlem Cömert’e 3 Kasım 2020 tarihinde mesai başında hastası tarafından sözlü şiddete maruz bırakılmıştır. Sağlık Çalışanları bunu hak etmiyor. Giresun olarak sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmalıyız” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi;

“Nasıl ki askerimize, polisimize sahip çıkıp bağrımıza basıyorsak onları da aynı şekilde korumalı ve kollamalıyız. Sadece Pandemi sürecinde değil diğer zamanlarda da kendi sevdiklerinden ayrı bize hizmet etmeye çalışan kahramanlarımızı koruyalım.

Şiddet hiçbir çözüm getirmez hele ki sağlık çalışanına şiddet hiçbir çözüm getirmez. Sağlıkta yaşanan şiddetler yüzünden sağlık meslek seçimi artık azalmıştır. Belirli branşları artık hekimlerimiz tercih etmemektedir. Eğer bu şekilde şiddet uygulamaya devam ederseniz çok uzak değil yakın bir gelecekte Giresun’da hem çalışan hem de branş hekimlerimizi bulamayacağız.

Biz Giresun olarak gelin Türkiye’ye örnek olalım ve Giresun’da sağlıkta şiddeti sıfırlayalım. Pandemi dönemi boyunca bakanlık tarafından sürekli psikolojik şiddete uğrayan, parasını alamayan, izinlerini kullanamayan sevdiklerini göremeyen kahramanlarımıza Giresunlular olarak sahip çıkalım.

Sağlıkta şiddete ağır cezalar verilmektedir. Şiddet oluştuğunda hekimin veya yakınlarda olan çalışanın 1111 numaralı telefonu tuşladığında artık olay bakanlıkça yargıya devredilir. Sağlıkçı şikayetinde vazgeçse bile bakanlık şikayetinden vazgeçmez. En son örneği şiddet uygulayana 23 bin TL ceza verildi.

Türkiye’de yetkili sendika olarak şiddetin cezasız kalmaması için birçok adım attık ve bugüne getirdik. Giresun’da da yetkili sendika olarak halkımızdan Türkiye’ye örnek olmasını istiyoruz.”