Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Coşkun Fakülte ve MYO’larını geziyor

Eynesil, Görele, Çanakçı ve

Eynesil, Görele, Çanakçı ve Güce’deki birimleri ziyaret eden GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun  ve üniversite heyeti son olarak Espiye ve Yağlıdere ilçelerinde yer alan birimleri  ziyaret ettiler. Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nazım Elmas, Espiye MYO Okul Müdürü Doç. Dr. Saim Topçu, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hacı Ömer Odobaş, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Akçay, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özdemir ile birlikte ilk olarak Espiye Kaymakamlığı’na gelen Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, aynı zamanda Yağlıdere Kaymakamlığını da yürüten Espiye Kaymakamı Mesut Çoban’ı makamında ziyaret etti.

İlçenin genel eğitim durumu hakkında görüş alışverişinin yapıldığı görüşmede Kaymakam Çoban, “Yurt binalarının hazır olduğunu, okul binası için çalışmaların devam ettiğini, kampüs alanlarının hazır olduğunu” sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve beraberindeki heyet daha sonra Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere’yi makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Karadere; “Üniversite ile il birliği içerisindeyiz. Ticaretten gelen bir siyasetçi olarak ben bazı konularda farklı düşünüyorum. Pratik çözümlerden yanayım. Bulancak’tan sonra ikinci büyük ilçeyiz ve hızla gelişmeye, kalkınmaya çalışıyoruz. 28 dönümlük bir arazimiz var, bu araziyi üniversiteye vermeyi düşünüyoruz. Botanik bahçesi  hariç. MYO binalarını ve yurt binalarını bu araziye yapabiliriz” dedi. Yaptıkları çalışmalardan ve üniversiteye katkılarından dolayı Karadere’ye teşekkür eden Rektör  Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Öncelikle mevcut okullarımızın durumunu iyileştirelim. Geniş kapsamlı bir çalışma yapıp durumu en iyi şekilde değerlendirelim. Resmen kurulmuş ama henüz öğrenci almamış fakültelerimiz var. Bazı alan ve bölümlerle ilgili hoca bulamıyoruz. İlçelerden beklentimiz arazileriyle birlikte hizmet binalarının da yapılarak bizlere teslim edilmesidir. Bu günlerde yaptığımız ilçe ziyaretlerinin bir amacı da sorunları yerinde görmek, yatırım yapılabilecek yerel imkanları tespit etmek. Espiye’ye daha büyük okullar açılması Espiye’ye yakışır. Okul açmaya en çok yardımcı olan ilçemize elbette daha fazla yatırım yapmayı tercih ederiz. Karadeniz dolayısı ile Espiye bitki örtüsü çok harika. Burada çok geniş kapsamlı bir botanik bahçesi yapılabilir. Turizmi de canlandırmaya yarayacak bu çalışmayı burada başarabiliriz” dedi.

Bölüm disiplinleri arasında dayanışmayı sağlayacak yeni bir enstitü kurulması ve böylece lisans bölümlerinin kurulabilmesi, botanik bahçesinin en kısa süre içerisinde oluşturulması, internet sayfasının güncellenmesi ve eğitim amaçlı kullanımı ve kongrelere destek verilmesi hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ziyareti değerlendiren Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Majör sorunlarınızın olmaması memnuniyet verici, temel bilimciler çalışkandır, dedikodudan uzaktırlar, doçentlerin yüksek lisans derslerine girmesi için yeni bir enstitü kurarak çözebiliriz. Doçentlerimizin asistan yetiştirmesini ben de istiyorum. Kongrelere destek konusu yolluk yevmiye esasına göre yapılıyor. Büyük üniversiteler bunu vakıf çalışmaları ile destekliyorlar. Biz de vakfımızı güçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.